1. Support
 2. Knowledge Base
 3. Alerting
 4. Alert escalatieniveaus

Alert escalatieniveaus

Wat zijn escalatieniveaus?

Bij Uptrends hebben we ons alertingsysteem gebouwd met teams in gedachten. Met aanpasbare escalatieniveaus kunt u ervoor zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment worden gewaarschuwd over een mogelijk probleem.

Een escalatieniveau bevat een reeks parameters voor het genereren van alerts, het aantal herinneringen, de notificatiemethode en wie deze zal ontvangen. Ze kunnen worden geconfigureerd in een alertdefinitie.

U kunt maximaal drie escalatieniveaus configureren en alerts genereren op basis van uw eigen regels:

 • Selecteer welke operators of operatorgroepen de alert krijgen
 • Genereer een alert als er gedurende een specifieke tijdsperiode fouten optreden of als er een specifiek aantal fouten is opgetreden
 • Stel regels in voor het versturen van een bepaald aantal alerts binnen een tijdsperiode
 • Stel alertmethodes in
 • Voeg een aangepast bericht toe (alleen voor Slack-, PagerDuty- en e-mailnotificaties)
 • Voeg een traceroute-log toe aan e-mails
 • Voeg een extra e-mailadres toe om extra mensen te waarschuwen

Een alertescalatie configureren

Binnen elke Alertdefinitie heeft u één tot drie escalatieniveaus. Om uw escalaties te configureren opent u uw alertdefinities en selecteert u een alertdefinitie die u wilt aanpassen. Of zoek naar een specifieke definitie in de zoekbalk van het Uptrends-menu.

 1. Klik om een alertdefinitie te selecteren of klik op de knop Alertdefinitie toevoegen om een nieuwe definitie te creëren.
 2. Selecteer het tabblad Escalatieniveau 1.
 3. Selecteer het selectievakje Actief als dit nog niet is geselecteerd.
 4. Stel de regels in voor de Escalatie.
 5. Selecteer de frequentie voor de herinneringen. Lees meer in het KB-artikel Alertherinneringen.
 6. Kies een of meer opties in het gedeelte Alerts versturen door integraties. Voorgedefinieerd zijn Alerts versturen via E-mail, SMS (SMS/Tekst gebruikt berichtcredits) of Telefoon. U kunt een aangepast bericht toevoegen (optioneel en alleen van toepassing op sommige integraties).
 7. Als u een Aanpasbare integratie heeft geconfigureerd, kunt u deze hier controleren. In het KB-artikel Integraties vindt u meer informatie over integraties.
 8. Selecteer het selectievakje Traceroute om een traceroute-log in de e-mails te ontvangen.
 9. Gebruik het gedeelte Groepen en operators om de operators voor de escalatie te selecteren (houd er rekening mee dat alerts alleen worden verstuurd als de toegewezen operator actief is en dienst heeft). Actief is de algemene instelling voor een operator en of deze operator dienst heeft wordt afgeleid van de geen-dienstperiode van de operator.
 10. Stel escalatieniveaus 2 en 3 in als het escalatiepad van uw organisatie daarom vraagt.
 11. Klik op de knop Opslaan als u klaar bent met het configureren van uw niveaus.

Alerting door integraties

In het KB-artikel over Integraties vindt u meer informatie over de verschillende types integraties, waaronder telefoon (gebruikt berichtcredits) en integraties zoals PagerDuty, Microsoft Teams, Slack en StatusHub).

Alertconfiguraties testen

Nadat u uw escalatieniveaus heeft ingesteld en de integraties die u wilt gebruiken heeft toegevoegd, kunt u testen of berichten met succes worden verzonden. Bekijk het KB-artikel Alertberichten testen voor de methoden die beschikbaar zijn voor verschillende integraties.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.