1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Dashboards en rapportage
  4. Dashboards
  5. Uitleg over meetresultaten van totale tijd

Uitleg over meetresultaten van totale tijd

Een van de handigste functies van de Uptrends-service is de mogelijkheid tot uitdiepen van de uptime- en performancedata van uw website, server en webapplicatie. Maar het is niet altijd eenvoudig om te begrijpen wat deze gegevens feitelijk voorstellen!

Hieronder leert u meer over metingen van de totale tijd en wat ze eigenlijk betekenen:

Resolvetijd

Resolvetijd is de tijdsduur van het vertalen van een domeinnaam of URL naar het juiste IP-adres.

Bij elke controleregel waar een URL of domeinnaam is gespecificeerd om te verbinden met een webpagina of server, moeten we een vertaling middels een DNS-query uitvoeren om te kunnen verbinden. (Net zoals uw browser dat doet wanneer u een webpagina laadt.)

Verbindingstijd

Verbindingstijd geeft aan hoe lang het duurt om te verbinden met het IP-adres van uw webpagina of server.

Downloadtijd

Downloadtijd is de hoeveelheid tijd nadat verbinding met uw webpagina of server is gemaakt, waar de downloadrequest wordt uitgevoerd. Het geeft de tijd aan tussen de start van de feitelijke request en het moment waarop de actie is voltooid.

Totale tijd

Totale tijd is de totale hoeveelheid tijd die nodig is om een controleregelcheck te voltooien. De totale tijd is de som van resolvetijd, verbindingstijd en downloadtijd.