1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations
  5. Fysieke locatie van controlestations

Fysieke locatie van controlestations

Eén controlestationlocatie bestaat uit een of meerdere servers die zich in een of meerdere datacenters bevinden. Deze server(s) hebben wij bij lokale en internationale providers ingekocht. We geven de meeste controlestationlocaties de naam van de stad die het dichtst bij het datacenter ligt. Op de controlestationkaart wijzen we het stadscentrum aan in plaats van een precieze locatie. We willen ervoor zorgen dat de fysieke locatie van elke server accuraat is, dus verifiëren we de locatie actief door naar de afstand tot andere sites te kijken (bijvoorbeeld door de hops in een traceroute te bekijken).

Overwegingen bij het gebruik van IP geografische locatietools

Op internet kunt u tools vinden waarmee u de fysieke locatie van een IP-adres kunt opzoeken. De aanbieders van deze tools gebruiken verschillende stukjes informatie om een geografische locatie te bepalen, maar met verschillende mate van nauwkeurigheid. Houd er rekening mee dat de informatie die zij verstrekken mogelijk niet altijd 100% accuraat is. Een van de redenen waarom deze tools een locatie verkeerd kunnen weergeven, is dat de administratieve adresinformatie van een provider heel anders kan zijn dan het fysieke adres van ons datacenter. In feite kan het zelfs in een ander land zijn. Goede IP-locatieservices geven nauwkeurigheidsinformatie over hun data.

Hebt u nog twijfels?

Als u twijfelt over de locatie van een controlestation, kunt u uw eigen netwerkgebaseerde testen doen. Krijgt u onbevredigende resultaten, neem dan contact met ons op.

NB: We kunnen de informatie die door aanbieders van geografische locatietools wordt verstrekt niet wijzigen.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.