1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring

Synthetic monitoring

Gerelateerde artikelen

• API Monitoring
    Wat is API Monitoring en hoe kunt u het gebruiken?
  • Controleregelbeheer
    Controleregels vormen het hart van de Uptrends-app. Het is de plek waar u definieert welke server, webservice of website u wilt monitoren. Bekijk het artikel Controleregels toevoegen en het Knowledge base-hoofdstuk Controleregelinstellingen voor informatie over het instellen van controleregels. Nadat u enkele controleregels heeft ingesteld, heeft u mogelijk de volgende functies nodig om uw groeiende aantal controleregels te beheren: Organiseer uw controleregels in Controleregelgroepen Werk snel een aantal instellingen bij met Controleregelsjablonen
  • Controleregelinstellingen
    Elke controleregel heeft enkele algemene en meer specifieke instellingen (afhankelijk van het type controleregel). Bekijk welke instellingen beschikbaar zijn.
  • Controlestations
    Uptrends beschikt over een uitgebreid wereldwijd monitoringnetwerk van meer dan 233 controlestations die kunnen worden gebruikt om uw websites, servers en webservices te monitoren, zodat u kunt bepalen waar een probleem vandaan komt. Deze externe controlestations helpen u de gebruikerservaring buiten uw firewall te beschermen. Maar u wilt misschien ook de interne gebruikerservaring achter uw firewall beschermen. Voor deze taak biedt Uptrends u de mogelijkheid om zelf Door de gebruiker beheerde controlestations in te stellen, gebaseerd op een Docker-installatie en binnen uw eigen netwerk om van daaruit monitoringchecks uit te voeren.
  • Full Page Check
    Het controleregeltype Full Page Check is het meest uitgebreide controleregeltype. Elk element wordt gedownload en in een browser geladen. Het rapport geeft uw resultaten weer in een gedetailleerd watervalrapport.
  • Gelijktijdige monitoring
    Dit is de startpagina voor alle informatie over Gelijktijdige monitoring.
  • Resultaten van monitoring
    Bij het uitvoeren van controleregelchecks zullen er verschillende soorten resultaten of rapporten zijn, afhankelijk van het controleregeltype en uw instellingen. De details van de controle bevatten veel resultaten en ze bestaan voor alle controleregels. Sommige resultaten kunnen echter alleen van toepassing zijn op een aantal controleregeltypes, de waterval bijvoorbeeld bestaat zowel voor Full Page Check-controleregels als voor transactiecontroleregels, maar niet voor andere controleregeltypes. Kengetallen Met de Core Web Vitals en W3C-navigatietijden beschikt u over twee reeksen kengetallen die zijn gebaseerd op internationale normen.
  • Transactiemonitoring
    Transactiemonitoring, ook wel web application monitoring genoemd, wordt gebruikt om het correct functioneren van gebruikersinteracties op uw website te controleren. De interactie kan een simpele login zijn of alle acties die nodig zijn om een product in uw webshop te kopen. Om deze gebruikersinteracties te monitoren, moet u ze in een script plaatsen dat telkens opnieuw kan worden uitgevoerd om te controleren of alles nog steeds werkt zoals verwacht. Uptrends biedt de transaction recorder (als een Chrome-extensie) om op een eenvoudige manier een script te bouwen.
  • Uptime monitoring
    An overview on synthetic monitoring in ITRS Uptrends