De eerste stap bij het instellen van uw alerts is het configureren van de condities voor het versturen van een alert. In deze les leert u welke types condities er zijn en hoe u ze voor individuele controleregels configureert.

Wat is een alertconditie?

Een alertconditie bestaat uit een reeks instelbare parameters gekoppeld aan een controleregel die triggert dat een alert wordt verstuurd. Let wel, de voor configuratie beschikbare condities zijn afhankelijk van het type controleregel dat wordt gebruikt.

Bij een controleregeltype Http (Beschikbaarheid) bijvoorbeeld, kunt u laadtijdlimieten, minimaal aantal bytes en pagina inhoud match instellen, terwijl u bij een controleregeltype Full page check (Performance) extra condities kunt instellen zoals minimum/maximum aantal bytes, externe elementen negeren en 'alert sturen als _% van de pagina-elementen niet geladen kunnen worden'.

Setting up Alert Conditions

Welke conditie-opties zijn er?

De conditie-opties zijn gegroepeerd op basis van de onderstaande beschikbare controleregeltypes.

Na verloop van tijd wilt u deze opties misschien bijstellen, en dat is prima! We raden u aan de opties uit te proberen en de juiste balans voor u en uw team te vinden.

• Http/Https, Echte browser check, Webservice Http/Https
    Laadtijdlimiet, Totaal minimum aantal bytes, Pagina inhoud match.
  • Full page check, Full page check+
    Laadtijdlimiet, Totaal minimum aantal bytes, Totaal maximum aantal bytes, Element maximale grootte, Pagina inhoud match, Externe elementen negeren, Alert sturen als (% van de pagina-elementen niet geladen kan worden).
  • SMTP, POP3, Microsoft SQL Server, MySQL, DNS, SSL Certificaat, FTP, Ping, Connect
    Laadtijdlimiet.

Een alertconditie configureren

Het configureren van een alertconditie is een eenvoudige handeling die kan worden uitgevoerd tijdens het van de grond af aan bouwen van een controleregel of door een reeds toegevoegde controleregel te bewerken.

1. Bij een reeds bestaande controleregel gaat u naar het menu Controleregels en selecteert u Controleregels.
  2. Er verschijnt een reeks controleregels die bij uw account horen. Selecteer de controleregel waaraan u een alertconditie wilt toevoegen.
  3. Klik nu op het tabblad Alertcondities. U ziet een reeks conditie-opties die u naar eigen wens kunt configureren.
  4. Wanneer u klaar bent klikt u op de groene knop Opslaan.