In deze les leert u de verschillende types controleregels kennen die gemonitord kunnen worden met de Uptrends-service. (Hint: Het zijn er heel veel!)

Welke types controleregels zijn beschikbaar?

Uptrends biedt een breed scala aan controleregeltypes voor uw controlebehoeften. Elk type heeft een specifieke reeks opties voor instellingen en configuratie waarmee u uw controlerende taak kunt uitvoeren.

Deze types controleregels omvatten::

• Beschikbaarheidscontrole
    • • Http, Https, Webservice Http, Webservice Https, SMTP, POP3, IMAP, Microsoft SQL Server, MySQL, DNS, SSL Certificaat, FTP, Ping, Connect
  • Website Performance Monitoring
    • Echte browser check, Full page check, Full page check+
  • Web Applicatie / Transactie Monitoring
    • Meerstaptransacties

In de volgende lessen wordt verder ingegaan op elk van deze controleregeltypes. U leert wat elk type controleregel doet en hoe u deze configureert.