1. Support
  2. Academy
  3. Inleiding tot controleregels
  4. Controleregeltypes

Les: Controleregeltypes

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

In deze les leert u over de verschillende types controleregels die u kunt gebruiken uw webactiva in de gaten te houden met de Uptrends-service. (Hint: het zijn er best veel!)

Welke types controleregels zijn beschikbaar?

Uptrends biedt een breed scala aan controleregeltypes voor uw monitoringbehoeften. Elk type heeft een specifieke reeks opties voor instellingen en configuratie waarmee u een monitoringtaak kunt uitvoeren. Eerst moet u beslissen welk type controleregel u nodig heeft, want er zijn verschillende keuzes voor het monitoren van uw webpagina: synthetic controleregels zoals basiscontroles (Uptime monitoring), controles die een echte browser gebruiken (Browser monitoring, Transacties) of API Monitoring. Natuurlijk kunt u meerdere controleregeltypes naast elkaar gebruiken en deze eventueel combineren met Real User Monitoring om de werkelijke prestaties van uw site te meten zoals ervaren door uw gebruikers.

Meer informatie over het verschil tussen basiscontroles en real browser checks is te vinden in het Knowledge Base-artikel Eenvoudige webpaginacontroles versus real browser checks.

Basiscontroles

Een basiscontrole kijkt alleen naar de eerste response; er wordt niet gekeken naar andere pagina-elementen. Het controleert de beschikbaarheid en de response van de pagina op basis van enkele belangrijke onderdelen. Een basiscontrole kan zo vaak als één keer per minuut plaatsvinden, wat een nauwkeuriger beeld geeft van de uptime van de pagina dan een real browser check.

Real browser checks

Een real browser check downloadt en laadt de volledige pagina-inhoud (scripts, CSS-bestanden, afbeeldingen en inhoud van derden) in een echt browservenster. De real browser checks kunnen desgewenst zo vaak als eens in de vijf minuten worden gepland. Ze bieden u een gesimuleerd beeld van de ervaring van echte gebruikers met uw webpagina. Dit type controleregel geeft u een idee van de uptime, maar dit is minder nauwkeurig dan met een basiscontrole.

Overige monitoring