In deze les wordt beknopt uitgelegd wat een controleregel is, welke types controleregels beschikbaar zijn en hoe u een controleregel aan uw Uptrends-account toevoegt voor monitoring.

Wat is een controleregel?

Een controleregel representeert de URL, server of webservice die wordt gemonitord. Het is wat de Uptrends service 'controleert' en 'monitort' voor uptime en performance.

Welke types controleregels zijn beschikbaar?

Er is een verscheidenheid aan controleregeltypes beschikbaar binnen de Uptrends-applicatie, welke dat zijn is afhankelijk van uw versie.

Deze types controleregels zijn onder andere:

• HTTP
  • Web Service HTTP
  • HTTPS
  • Web Service HTTPS
  • Echte Browser Check
  • Full Page Check (en Full Page Check +)
  • SMTP
  • POP3
  • Microsoft SQL Server
  • MySQL
  • DNS
  • SSL Certificate
  • FTP
  • Ping
  • Connect
  • Meerdere transactie stappen

Hoe voeg ik een nieuwe controleregel toe?

We hebben u al kennis laten maken met uw eerste controleregel toen u zich aanmeldde bij uw account (op basis van de URL die u hebt verstrekt), maar als u nu nog een controleregel wilt toevoegen, lees dan verder!

1. Ga naar het menu Controleregels op het hoofdmenu en klik op de knop + Controleregel toevoegen
  2. Het configuratiescherm Nieuwe controleregel verschijnt.  Hier kunt u een naam voor de controleregel invoeren, het type controleregel selecteren, de controlefrequentie enzovoort. Als u uw nieuwe controleregel verder wilt configureren, kunt u de andere tabbladen in het configuratiescherm bekijken.
  3. Opmerking: Om uw websitetransacties te monitoren dient u Transactie recorder te downloaden, en uw transacties op te nemen en te uploaden naar uw account.
3. Wanneer u klaar bent met het configureren van uw nieuwe controleregel, klikt u op de knop Opslaan button.

Gefeliciteerd, u weet nu wat een controleregel is, welke types beschikbaar zijn en hoe u een nieuwe controleregel toevoegt aan uw account! Een geweldig gevoel, toch?