1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations
  5. Persoonlijke locaties
  6. Een Docker-container bijwerken

Een Docker-container bijwerken

Als u een door de gebruiker beheerd controlestation installeert wordt er een script gecreëerd en een geplande taak die de controlestationcontainer elk uur bijwerkt. Als u buiten dit schema moet bijwerken, kan een handmatige update worden uitgevoerd.

Handmatig bijwerken

Zorg er eerst voor dat de stappen die worden uitgelegd in Een Docker controlestation installeren vooraf zijn uitgevoerd.

1. Open een PowerShell-console in admin modus.
  2. Ga naar de map waar het bestand docker-compose.yml zich bevindt en voer de volgende opdrachten uit.
  3. Typ docker-compose pull in de opdrachtregel.
  4. Typ docker-compose down in de opdrachtregel.
  5. Typ docker-compose up in de opdrachtregel.

Tijdens het bijwerken nemen uw andere persoonlijke controlestations de controles over. Het dadelijk bijgewerkte controlestation hoeft niet te worden uitgeschakeld voor een succesvolle update. Aangezien u ten minste [één andere controlestation-instantie] (https://www.uptrends.nl/support/kb/synthetic-monitoring/controlestations/persoonlijke-locaties/persoonlijke-controlestations-faq/#two-default-private-checkpoints) zou moeten hebben (nogmaals, dit wordt sterk aanbevolen) kunt u updaten zonder dat u andere wijzigingen hoeft aan te brengen, zoals het uitschakelen van controlestations, het stoppen van controleregels, enz.

Het is belangrijk om uw Docker-containers up-to-date te houden. De containers hebben een ingebouwde Chrome- en Edge-browser die up-to-date moeten worden gehouden om geen veiligheidsrisico te worden. Uptrends zal een waarschuwing of fout weergeven als we van mening zijn dat uw containers verouderd zijn.