1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Uptrends' API

Uptrends' API

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Met de Uptrends API kunt u op een geautomatiseerde manier met uw Uptrends-account werken: u kunt scripts bouwen die uw monitoringconfiguratie wijzigen en u heeft toegang tot uptime- en performancedata om uw eigen rekenwerk te doen.

Bezoek de API Changelog voor de meest recente informatie over wijzigingen en nieuwe functies in de API.

API-versies

Uptrends biedt momenteel twee API-versies:

• Versie 4 is de aanbevolen versie voor het gebruik van de Uptrends API. Wanneer u met de API begint te werken, is dit de versie die u moet hebben. Versie 4 biedt veel meer functionaliteit dan versie 3.
  • Versie 3 is een verouderde versie en heeft veel minder opties dan versie 4 van de API. Gebruik deze alleen als u al versie 3-API’s heeft geïmplementeerd en erop vertrouwt, maar we raden u aan zo snel mogelijk over te stappen op versie 4.
Hoewel versie 3 nog steeds wordt ondersteund, heeft deze versie niet de voorkeur en zal eind 2022 verdwijnen. Versie 3 en 4 zullen nog enige tijd naast elkaar bestaan, maar nu het einde van de levensduur van versie 3 nadert, adviseren we u nadrukkelijk om zo snel mogelijk over te stappen op versie 4.

Als u momenteel actief gebruikmaakt van versie 3 van onze API, moet u overstappen voordat die versie eind 2022 niet meer wordt ondersteund. Om u voor te bereiden op de uitfasering van versie 3 van onze API en u te helpen bij het omzetten van uw scripts en processen van versie 3 naar versie 4, hebben we een upgradehandleiding geschreven. Dit artikel behandelt de belangrijkste verschillen tussen de twee versies en begeleidt u bij het overstappen van API-versies.

Beide versies zijn REST API’s die vereisen dat u inloggegevens verstrekt met een Basic Authentication HTTP header. De inloggegevens die voor de authenticatie worden gebruikt zijn verschillend voor de versies, zie de bijbehorende documentatie voor meer informatie.

Meer informatie over het gebruik van de API is te vinden in de Knowledge Base-artikelen en de API-specificatieomgeving, zoals hieronder vermeld.

Algemene API-info (versie 3 en 4)

Toegang tot de Uptrends API met cURL

Toegang tot de Uptrends API met Powershell

IP-adressen aan de whitelist toevoegen

Controlestationregio’s specificeren

API versie 4

Authenticatie en een API-account maken

OpenAPI-specificatie (Swagger-omgeving)

Documentatie van de API

Monitor API methodes

Monitor API velden

MonitorCheck API

MonitorGroup API

Operator API

OperatorGroup API

Alert Definition API

Vault API

Onderhoudsperioden in de API

API versie 3

Documentatie van de API