1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Uptrends' API
  4. Toegang tot de Uptrends API met Powershell

Toegang tot de Uptrends API met Powershell

Het volgende voorbeeld benadert de Uptrends API en haalt de lijst met Uptrends-controleregels in uw account op. Houd er rekening mee dat u zich moet registreren voor een set API-specifieke inloggegevens om toegang te krijgen tot onze API, en zorg ervoor dat u die gebruikt in plaats van uw reguliere Uptrends-inloggegevens.

# Specify your Uptrends login info here
$user = "9d9f60d1a54ceb34afaf47b3abebde47" $pass= "1234xxx"
# URI to the API method you want to execute
$uri = "https://api.uptrends.com/v4/Monitor"
# Compile the login info into credentials containing basic authentication
$passwordValue = ConvertTo-SecureString $pass -AsPlainText -Force  $cred = New-Object System.Management.Automation.PSCredential ($user, $passwordValue)
# Execute the request
$result = Invoke-RestMethod -Uri $uri -Method Get -Credential $cred -Headers @{ Accept = "application/json" }

Dit laatste statement zet het resultaat in de `$result` variabele. U kunt dan verder werken met deze content. Bijvoorbeeld om de check URL voor een specifieke controleregel op te halen:

$result | Where-Object { $_.Name -eq 'Uptime galacticresorts.com' } | Select Url