1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Gebruikersinterface

Gebruikersinterface

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Wanneer u inlogt op uw Uptrends-account, ziet u de gebruikersinterface (UI), die er ongeveer zo uitziet:

Schermopname van de UI

Het exacte uiterlijk van de UI is afhankelijk van de producten waarop u bent geabonneerd en van enkele instellingen.

In dit artikel maken we een rondgang door de UI en verkennen we de verschillende onderdelen.

Hoofdmenu

Het hoofdmenu bevindt zich aan de linkerkant. Van hieruit kunt u al uw pagina’s met instellingen, dashboards en gebruikersinstellingen bereiken.

Opmerking: het zijmenu is standaard voor accounts die zijn aangemaakt na 3 maart 2021. Alleen oudere accounts hebben toegang tot het klassieke menu en de optie om heen en weer te schakelen tussen het klassieke en het nieuwe menu. Meer informatie is te vinden in het artikel Van klassieke naar nieuwe gebruikersinterface.

Binnen het hoofdmenu vindt u het volgende:

• Zoekfunctionaliteit, waarmee u naar menu-items, controleregels en operators kunt zoeken
  • De vaak benodigde informatie over monitoring en alerting
  • Dashboards: favoriete dashboards en toegang tot alle dashboards
  • Secties voor de producten Uptrends Synthetics, Uptrends Real User Monitoring en Uptrends Infra, alleen producten waarop u bent geabonneerd worden weergegeven
  • Indicatoren voor huidige onbevestigde en bevestigde fouten (per product)
  • Support en toegang tot knowledge base en feedbackoptie om ons snel feedback te sturen
  • Uw profielinformatie

Hubs

De hubs zijn de vertrekpunten voor centrale onderwerpen in Uptrends. Ze bieden informatie over gerelateerde concepten via koppelingen naar meer informatie. Vanuit de zijbalk van de hub kunt u rechtstreeks naar het instellen van dingen of naar gerelateerde artikelen in de knowledge base gaan.

De hub toont ook beknopte informatie over de feitelijke situatie, inclusief enkele instellingsgegevens en monitoringdata.

De alerting- en de Infra-hub zijn twee voorbeelden. Deze zijn toegankelijk vanuit het zijmenu door respectievelijk naar Alerting > Alerting verkennen en Infra > Infrastructuur > Infra verkennen te gaan.

Dashboards

De dashboards tonen uw monitoringdata op tegels. Ze kunnen aan uw wensen worden aangepast.

Een paar dingen die u over dashboards moet weten:

• U kunt dashboards als favoriet markeren, waardoor ze worden toegevoegd aan de sectie Favorieten in het menu Dashboard
  • Als u de instellingen van een dashboard wilt wijzigen, selecteert u het tandwielpictogram rechtsboven.
  • Om de instellingen van een tegel op een dashboard te wijzigen, selecteert u de knop met het beletselteken (…).
  • Ga voor een overzicht van alle dashboards naar Dashboards > Beheer. Het pop-upvenster Alle dashboards wordt geopend, waarmee u door alle Synthetics-, Infra-, RUM- en 360°-dashboards kunt bladeren en zoeken.