In deze les leert u welke types tegels kunnen worden opgenomen in een aangepast dashboard, evenals enkele configuratieopties die bij elk type mogelijk zijn.

Welke types aangepaste tegels zijn beschikbaar?

Een verscheidenheid aan tegels uit andere standaard dashboards is beschikbaar voor gebruik in uw aangepaste dashboard, en het aantal blijft toenemen! Wij willen dat u in staat bent het perfecte dashboard te creëren.

De huidige lijst bevat:

• Eenvoudige datalijst/-grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode en kies dan wat u wilt weergeven: totale tijd, resolvetijd, connectietijd en downloadtijd, uptime %, downtime %, uptime(s), downtime(s), bevestigde en onbevestigde fouten, controles, alerts, totaal bytes, SLA doel uptime%, SLA doel totale tijd, SLA doel operator respons en operator responstijd.

• Controleregel datalijst/-grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode en kies dan wat u wilt weergeven: SLA gebaseerd op opties, SLA uptime %, SLA doel uptime%, SLA totale tijd, SLA doel totale tijd, SLA operator responstijd, SLA doel operator responstijd, totale tijd, controles, bevestigde fouten, uptime%, downtime(s), sorteeropties en opties voor regels tonen.

• Fouttype lijst/grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), en periode-opties.

• Controlestation datalijst/-grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode en kies dan wat u wilt weergeven: totale tijd, resolvetijd, connectietijd en downloadtijd, evenals controles, bevestigde fouten en sorteeropties.

• Multicontrolestation-lijst/grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode, en kies dan welke meeteenheid wordt weergegeven in de hele lijst of grafiek.
  • Multicontroleregel-lijst/grafiek
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode, en selecteer dan de meeteenheid die u wilt weergeven in de lijst of grafiek.

• Details laatste controle
    Geef weer wanneer een controleregel(s) of controleregelgroep(en) voor het laatst is gecontroleerd en selecteer de periode waarover de data moeten worden weergegeven.
  • Controleregel log
    Selecteer controleregel(s) of controleregelgroep(en), periode, en selecteer dan hoe fouten worden gefilterd en of het rapport moet worden opgenomen in een geëxporteerd bestand.

• Alert log
    Geef een log weer met alertmeldingen op basis van een controleregel of controleregelgroep en filter data op periode.
  • Lijst/grafiek met transactiestaptijden
    Geef de staptijden weer van een controleregel(s) of controleregelgroep(en) die een transactie monitoren en filter data op periode.

• Lijst/grafiek met gemiddelde transactiestaptijden
    Geef de gemiddelde staptijd weer van een controleregel(s) of controleregelgroep(en) die een transactie monitoren en filter data op periode.

Hoe voeg ik een tegel toe aan een aangepast dashboard?

1. Om te beginnen klikt u op een van de tegels met de tekst Klik hier om gegevens te tonen.
  2. Het venster Nieuwe tegel toevoegen dat verschijnt, biedt een verscheidenheid aan tegeltypes waaruit u kunt kiezen. Wanneer u uw eerste tegeltype hebt gekozen, klikt u op de knop Volgende. Als u hulp nodig hebt bij het kiezen van een rapport om in de tegel op te nemen, raden we aan de lijst met tegeltypes aan het begin van deze les nog eens door te lezen.
  3. In de volgende stap kiest u de controleregel(s) waarvan u de data binnen de tegel wilt weergeven. (Dit kunt u achteraf altijd veranderen.) Wanneer u de gewenste controleregel(s) hebt geselecteerd, klikt u op de knop Voltooien.

Uw eerste tegel wordt weergegeven! Desgewenst kunt u nu verder gaan met het vullen van uw dashboard.

Let op: Uw nieuwe tegels worden niet automatisch opgeslagen naar uw dashboard. Telkens wanneer u wijzigingen aanbrengt bij afzonderlijke tegels of dashboardregels, dient u de wijzigingen op te slaan via de knop op het grijze actiemenu.