Nadat u een aangepast dashboard heeft gemaakt dat uw monitoringdata op de voor u meest geschikte manier weergeeft, wilt u het natuurlijk delen met uw collega’s. In dit artikel leert u hoe u dat doet.

Een aangepast dashboard delen

Opmerking: Alleen leden van de operatorgroep Administrators kunnen dashboards delen. Neem contact op met support als u het delen van dashboards ook voor andere operatorgroepen wilt activeren.

Om een aangepast dashboard te delen:

1. Open het dashboard dat u wilt delen.

2. Klik op het hamburgerpictogram in het grijze actiemenu. Het menu wordt geopend.

3. Selecteer de optie Delen.

4. Vervolgens wordt u gevraagd te kiezen hoe u uw aangepaste dashboard wilt delen:

screenshot opties voor delen van dashboards

Privé — Alleen u kunt dit dashboard bekijken en wijzigen.

Iedereen — Alle operators kunnen dit dashboard zien en wijzigen.

Aangepast — Bepaalde operators krijgen rechten voor dit dashboard.

Tip: U kunt ook op het tandwielpictogram (naast het hamburgerpictogram) klikken om de dashboardinstellingen te openen, en dan het tabblad Delen kiezen.

5. Als u Aangepast kiest, ziet u een lijst met operators (en operatorgroepen) die momenteel gebruikersrechten hebben voor het betreffende dashboard. U kunt deze bestaande rechten bewerken of verwijderen, of klikken op Recht toevoegen om nog een operator of operatorgroep op te nemen.

6. Wanneer u een recht toevoegt, wordt u gevraagd de operators of operatorgroepen waaraan u gebruikersrechten wilt toekennen te selecteren.
    De rechten-opties zijn alleen bekijken of volledige rechten, met deze laatste optie kan een operator het dashboard bekijken en wijzigen.

7. Als u klaar bent met alle wijzigingen, klikt u op Instellen.

8. Klik op Opslaan boven het dashboard.

Data van een aangepast dashboard exporteren

Een andere manier om informatie van dashboards te delen, is door de data (handmatig of gepland) te exporteren door deze te downloaden of door e-mails te versturen. Deze taak kan worden gepland. Raadpleeg het artikel Dashboarddata exporteren voor meer informatie.

Wanneer u data exporteert, komt de informatie beschikbaar buiten de Uptrends-app. Zo kunt u bijvoorbeeld uw klanten informeren (indien gepland, op regelmatige basis) zonder hen toegang te geven tot de app.