1. Support
 2. Academy
 3. Aangepaste dashboards
 4. Dashboards delen

Les: Dashboards delen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Nadat u een aangepast dashboard heeft gemaakt dat uw monitoringdata op de voor u meest geschikte manier weergeeft, wilt u het natuurlijk delen met uw collega’s. In deze les leert u hoe u dat doet.

Een aangepast dashboard delen

Let op: Alleen leden van de operatorgroep Administrators kunnen dashboards delen. Neem contact op met support als u het delen van dashboards ook voor andere operatorgroepen wilt activeren.

Om een aangepast dashboard te delen doet u het volgende:

 1. Open het dashboard dat u wilt delen.

 2. Klik op de menuknop icon hamburger in het grijze actiemenu.

  Het menu wordt geopend.

 3. Selecteer de optie Delen.

  Tip: u kunt ook op het tandwielpictogram (naast de actiemenuknop) klikken en het tabblad Delen kiezen om hetzelfde venster te openen.

 4. Vervolgens wordt u gevraagd te kiezen hoe u uw aangepaste dashboard wilt delen: Privé — Alleen u kunt dit dashboard bekijken en wijzigen.

  Iedereen — Alle operators kunnen dit dashboard zien en wijzigen.

  Aangepast — Bepaalde operators krijgen rechten voor dit dashboard.

 5. Als u Aangepast kiest, ziet u een lijst met operators (en operatorgroepen) die momenteel rechten hebben voor het betreffende dashboard. U kunt deze bestaande rechten bewerken of verwijderen, of klikken op Recht toevoegen om nog een operator of operatorgroep op te nemen.

 6. Wanneer u een recht toevoegt, wordt u gevraagd de operators of operatorgroepen waaraan u rechten wilt toekennen te selecteren.
  De rechten-opties zijn alleen bekijken of volledige rechten, met deze laatste optie kan een operator het dashboard bekijken en wijzigen.

Een aangepast dashboardrapport plannen

Wilt u graag weten hoe een aangepast dashboardrapport wordt gepland?

Goed nieuws! U hoeft eigenlijk niets nieuws te leren – het plannen van een aangepast dashboardrapport werkt op dezelfde manier als bij een standaard rapport plannen, dat u in de vorige cursus hebt geleerd.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.