Nadat u een aangepast dashboard hebt gemaakt dat uw controledata op de voor u meest geschikte manier weergeeft, wilt u het natuurlijk delen met uw collega's. In deze les leert u hoe u dat doet.

Een aangepast dashboard delen

Let op: Alleen leden van de operatorgroep Administrators kunnen dashboards delen. Via de link contact support kunt u contact met ons opnemen als u het delen van dashboards ook voor andere operatorgroepen wilt activeren.


  1. Om een aangepast dashboard te delen opent u eerst het dashboard dat u wilt delen.
  2. Klik dan op het grijze actiemenu op de menuknop hamburger icoon om het menu te openen.
  3. Kies in dat menu de optie Delen.
    Tip: U kunt ook op het tandwielpictogram (naast de actiemenuknop) klikken en het tabblad Delen kiezen om hetzelfde venster te openen.
  4. Vervolgens wordt u gevraagd te kiezen hoe u uw aangepaste dashboard wilt delen:
    • Privé
      Alleen u kunt het dashboard bekijken en wijzigen.
    • Iedereen
      Alle operators kunnen dit dashboard zien en wijzigen.
    • Aangepast
      Bepaalde operators krijgen autorisaties op het dashboard.
  5. Als u Aangepast kiest, ziet u een lijst met operators (en operatorgroepen) die momenteel autorisaties hebben op het betreffende dashboard. U kunt deze bestaande permissies bewerken of verwijderen, of klikken op Autorisatie toevoegen om een andere operator of operatorgroep op te nemen.
  6. Wanneer u autorisatie toevoegt, wordt u gevraagd de operators of operatorgroepen die u permissies wilt toekennen te selecteren. De huidige permissie-opties zijn alleen bekijken of volledige autorisatie, met deze laatste optie kan een operator het dashboard bekijken en wijzigen.

Een aangepast dashboardrapport plannen

Wilt u graag weten hoe een aangepast dashboardrapport wordt gepland?

Goed nieuws! U hoeft eigenlijk niets nieuws te leren – het plannen van een aangepast dashboard werkt op dezelfde manier als een standaard rapport plannen, dat u in de vorige cursus hebt geleerd.