1. Support
  2. Academy
  3. Alerts
  4. Alerting 101

Les: Alerting 101

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

In deze les maakt u kennis met de basisprincipes van de alertservice, zodat u begrijpt hoe Uptrends weet wanneer er een probleem is met uw controleregels en meteen een foutmelding stuurt.

Wat zijn alerts?

Alerts zijn de berichten die naar een operator(s) of operatorgroep(en) worden gestuurd nadat een error in beschikbaarheid of performance van een controleregel is bevestigd. Ze worden via e-mail, pushberichten (via onze mobiele apps) of SMS gestuurd naar de vermelde operators. Ook kunt u integraties met populaire tools als Slack en PagerDuty instellen, of uw eigen webhooks aanmaken.

Het is mogelijk alerts aan te passen met de instellingen voor alertcondities en -definities, waarmee u zo veel (of zo weinig) berichten en herinneringen kunt versturen als u wilt.

Hoe werken mijn alerts?

Om te begrijpen hoe alerts werken is het belangrijk dat u weet hoe de Uptrends-applicatie vaststelt of een controleregelfout echt is of niet.

De applicatie monitort onder meer uw websites, webapplicaties en servers door middel van een krachtig netwerk van meer dan 227 mondiale controlestations (geheel door u te configureren, natuurlijk).

Indien een geconfigureerd controlestation uw controleregel niet kan bereiken, stuurt het een bericht naar ons systeem dat een onbevestigde fout wordt genoemd. Ons systeem laat de controleregel dan door een andere controlestationlocatie controleren. Levert de controle opnieuw een fout op, dan stuurt het een bericht terug naar ons systeem dat een bevestigde fout wordt genoemd.

Dit alertsysteem met dubbele controle zorgt ervoor dat u geen valse alerts ontvangt en dat spammeldingen worden voorkomen. Vanwege driehoeksmetingen vereist onze service dat u minstens drie controlestations selecteert.

Hoe beperk ik het aantal alerts dat ik ontvang?

Net als bij veel andere onderdelen van Uptrends, kunt u uw alertinstellingen aanpassen. Om dit te doen dient u uw alertcondities te configureren tijdens het instellen van een controleregel, en kunt u een aangepaste alertdefinitie instellen.

In de volgende lessen in deze cursus wordt uitgelegd hoe u dat doet.

Let op: Indien u geen aangepaste alertdefinitie instelt, wordt bij uw Uptrends-controleregels automatisch een standaard alertdefinitie gebruikt.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.