In deze les wordt uitgelegd wat een controleregel is. Als u onze Snelcursus, hebt gevolgd, kan deze les u bekend voorkomen! (U kunt deze les dan overslaan, dat vinden wij niet erg.)

Wat is een controleregel?

Een controleregel is een middel voor het definiëren van de URL, server of webservice die wordt 'gecontroleerd' of 'gemonitord' op performance en uptime door ons mondiale netwerk van controlestations.

Voor verschillende soorten controles selecteert en configureert u een zogeheten controleregeltype in het scherm 'Controleregel toevoegen'. Deze types controleregels kunnen worden onderverdeeld in vier functionele categorieën:

1. Beschikbaarheids controle
  2. Geavanceerde beschikbaarheids controle
  3. Websiteperformance controle
  4. Webapplicatie-/ transactie controle