In deze les wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u uw eerste RUM-website configureert, waarmee ook uw 30 dagen proefversie van start gaat. Mocht u meer informatie nodig hebben, dan kunt u een uitgebreide versie van de instructies vinden in onze Knowledge Base. Zorg dat u voor u begint over het volgende beschikt:

1. Basiskennis van HTML
  2. Toegang tot de HTML van uw website
  3. Een lijst met de pagina's die u wilt gaan monitoren (Eén script per domein en zijn subdomeinen).
  4. Kunnen knippen en plakken (Dit kunt u vast wel!)

Nu kunt u uw eerste RUM website gaan maken.

Real User Monitor voor de eerste keer instellen

1. Log in bij uw Uptrends-account.
  2. Klik op de grote knop Nieuw: Real User Monitoring! aan de rechter bovenkant van de applicatie om de aanmeldpagina voor de proefperiode te openen.
  3. Klik op de knop Probeer Real User Monitoring.
  4. Vul de URL in van de website die u wilt monitoren.
  5. Klik op de knop Voeg uw eerste RUM-website toe om uw proefperiode te starten.
  6. Klik op de knop Instructies tonen om naar de instellingen van uw nieuwe RUM website te navigeren.
  7. Klik op de het tabblad Implementatie.
  8. Markeer en kopieer het RUM script.
  9. Plak het script tussen de <head> tags van de pagina's die u met RUM wilt monitoren.
  10.  Herstart uw website.