Alerts kunnen een heel nuttige manier zijn om op de hoogte te blijven van de status en prestaties van uw websites, servers, en andere web services. Dus wilt u ze natuurlijk testen om zeker te weten dat ze werken! Hierna wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Opmerking: Om ervoor te zorgen dat een operator een alert kan ontvangen dient deze eerst zijn contactgegevens in te voeren in zijn persoonlijke accountinstellingen. Deze instellingen zijn toegankelijk via de optie “Mijn instellingen aanpassen” in het Account menu.

Een testalert versturen

1. Log in op uw account en selecteer de optie Mijn instellingen aanpassen, in het Account menu.
    Opmerking: Als u een accountadministrator bent, kiest u in plaats daarvan de optie “Operators” in het menu ( Account.) U gaat dan naar een lijst van alle operators die u kunt bewerken en waarbij u de alertinstellingen kunt testen.
  2. Er verschijnt een lijst met accountopties, waaronder invoervakken voor uw primaire e-mail, alternatief e-mailadres en mobiel nummer. Als deze gegevens nog niet zijn ingevuld, doet u dit nu.

3. Om een testmail te versturen, klikt u op de knop Test E-mail versturen
    Om een test-SMS te versturen, klikt u op de knop Test SMS versturen

Vervolgens ontvangt u een testbericht op de betreffende locatie.