1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Alerting
  4. Problemen met SMS oplossen

Problemen met SMS oplossen

SMS-alerts zijn een heel goede manier om op de hoogte te blijven van de status van uw website, servers en webservices. Als uw SMS-alerts niet worden ontvangen, dan is dat wel een probleem!

Hieronder vindt u een reeks opties voor het oplossen van SMS-problemen:

Afzender of gatewayprovider wijzigen

Als u geen test-SMS-berichten kunt ontvangen, kunt u proberen de volgende accountinstellingen aan te passen (te vinden op het tabblad Accountinstellingen in het menu Accountinstellingen dropdown) en testen of u dan de test-SMS-berichten wel ontvangt.

1. Schakel de optie Gebruik numerieke afzender in
    Sommige providers hebben problemen met het ontvangen van berichten van numerieke afzenders, andere van alfabetische afzenders. Standaard gebruiken we een alfabetische afzender.
  2. Schakel naar een andere gatewayprovider
    We bieden vier verschillende providers. Sommige telefoonnummers kunnen problemen hebben met aanbieder A, maar kunnen wel SMS-berichten ontvangen als aanbieder B, C of D wordt gebruikt.

Deblokkeren via uw provider

SPRINT

Standaard kunnen sommige telefoonnummers van SPRINT-gebruikers geblokkeerd zijn. Geen paniek! Er is een manier om zelf uw nummer te deblokkeren: SMS UPTRENDS naar 46786.

Als deze actie succesvol is, ontvangt u nu SMS-berichten zoals geconfigureerd in uw account.

Als deze poging mislukt, neem dan contact op met uw provider om de blokkering uit uw account te laten verwijderen.

AT&T

Sommige AT&T-gebruikers kunnen standaard problemen hebben met het ontvangen van SMS-berichten, maar u kunt uw nummer deblokkeren: SMS UPTRENDS naar 64085.

Als dit niet werkt, neem dan contact op met uw provider en laat hen de blokkering uit uw account verwijderen.

SMS-problemen voor operators in China en India

Vanwege spamfilters in China en bel-me-niet-registers in India werkt SMS-alerting mogelijk niet voor operators in deze landen. Lees meer.

SMS-problemen voor operators in Singapore

Vanwege nieuwe lokale wetten moeten SMS-berichten die naar Singaporese telefoonnummers worden verzonden afkomstig zijn van afzender-ID’s die zijn geregistreerd bij de Singaporese overheid. Omdat Uptrends geen in Singapore gevestigde rechtspersoon heeft, blijken de criteria voor registratie lastig te realiseren. Uptrends onderzoekt momenteel nog de mogelijkheden, maar voorlopig zullen SMS-alerts naar operators in Singapore geblokkeerd worden. Er zijn nog steeds alternatieve alertingmethoden beschikbaar, zoals de Uptrends mobiele app, via e-mail of een van de andere beschikbare methoden.

Nog steeds problemen?

Als u deze opties voor het oplossen van problemen met SMS heeft geprobeerd maar nog steeds geen alerts kunt ontvangen, neem dan contact op met support door een ticket in te dienen.