Soms voldoet een e-mail, een SMS of een bericht via Slack of PagerDuty niet. Soms heeft u echt een telefoon nodig die overgaat om attentie te krijgen als u slaapt, of een game aan het spelen bent. Met telefoon alerts is dit mogelijk. Gebaseerd op uw alert definities, escalatieniveau’s en operator instellingen kunt u nu de telefoon laten overgaan en via een automatische stem informatie over de fout krijgen.

Instellen van uw Uptrends account voor telefoon alerts

Om telefoon alerts in uw Uptrends account te gebruiken moet u minimaal een Premium versie of hoger gebruiken.

Opmerking: U kunt eenvoudig uw Starter account opwaarderen door contact op te nemen met uw account manager, of een ticket aanmaken via onze contactpagina.

Standaard staan de telefoon alerts niet direct aan. Voor de telefoon integratie moet u deze activeren op de Integratie pagina. U gaat hierheen als u in het bovenste navigatiemenu op Alerts klikt en naar Integraties gaat. Zodra het geactiveerd is, kunt u telefoon alerts toevoegen aan uw escalatie niveau's. Om telefoon alerts te activeren voert u volgende stappen uit:

1. Gebruik de standaard of verander de naam in het Integratie naam tekstveld.
  2. Kies een Uitgaand telefoonnummer. Kies een nummer op basis van uw locatie; indien een land niet in de lijst staat, kies dan het dichtsbijzijnde land. U (en uw team) kunnen nummers aan uw contacten toevoegen. Wanneer u het standaard systeem selecteert, dan zal Uptrends het beste nummer kiezen gebaseerd op de landcode van de operator.
  3. Selecteer de Actieve checkbox indien u deze nog niet heeft geselecteerd.
  4. Klik op Opslaan.

Integration - Alerting by Phone setup screen

Instellen van operators

In de Algemeen tab van de Operator instellingen, heeft u de optie om een Mobiel nummer in te vullen, en het overschrijven van het uitgaande telefoonnummer dat u heeft ingevuld tijdens het instellen van de telefoon integratie. Indien u al gebruik maakt van SMS berichten in uw alert definities, dan hoeft u uw operator profiel niet aan te passen.

Voeg een mobiel nummer toe

Uptrends gebruikt het mobiele nummer van een operator om SMS berichten te versturen, en we gebruiken hetzelfde nummer voor telefoon alerts. Om een telefoonnummer toe te voegen:

1. Vul een plus teken (+) gevolgd door de landcode, gevolgd door het telefoonnummer.
  2. Gebruik geen andere niet-numerieke karakters. Een voorbeeld van een correct Nederlands telefoonnummer is: +31611111111.
  3. Klik op Opslaan.
Opmerking: U kunt een landnummer in het tekstveld voor uw mobiele telefoonnummer invullen, maar indien u ook SMS berichten gebruikt dan zal deze operator geen SMS berichten ontvangen. Dus let op dat u nooit een operator met een landlijnnummer in uw escalatie levels plaatst die u gebruikt voor SMS berichten.

Overschrijven van het standaard uitgaande telefoonnummer

Indien u het Uitgaande telefoonnummer heeft ingesteld op de telefoon integratie pagina, dan kunt u een ander telefoonnummer kiezen per individuele operator. Door Instellingen van de telefoonintegratie overschrijven te selecteren, zal Uptrends het alternatieve nummer dat u heeft geselecteerd gebruiken.

Operator Phone Settings

Instellen van escalaties voor telefoon alerts

Nu u telefoon alerts heeft ingeschakeld en uw operators hun mobiele nummers in het systeem hebben ingevoerd, is het tijd om de escalatieniveau's in te stellen voor telefoon alerts.

1. Selecteer Alertdefinities via Alerts in de bovenste blauwe navigatie balk.
  2. Klik op een bestaande alertdefintie, of voeg een nieuwe alertdefintie toe door te klikken op de button Alertdefinitie toevoegen via het Actie Menu.
  3. Selecteer een van de Escalatieniveau tabs.
  4. Selecteer de checkbox gelabeld Telefoon in de Alerts versturen door integraties sectie. Wanneer u Telefoon niet als optie ziet, dan moet u de telefoon integratie nog activeren of moet u de Actief checkbox in de Telefoon Integratie pagina selecteren.
  5. Klik Opslaan.

Dat is het! Wanneer een fout deze alertdefinitie triggered, dan zal Uptrends de operators die op dat moment dienst hebben bellen op hun telefoonnummer met een geautomatiseerd bericht.

Alert definition escalation page

De kosten voor het gebruik van telefoon alerts

Wanneer u al gebruik maakt van SMS berichten, dan weet u waarschijnlijk wel dat deze werken met bericht credits. Elk account komt met een aantal inbegrepen credits, maar wanneer deze op zijn worden er kosten in rekening gebracht. Telefonische alerts gebruiken deze zelfde credits. Voor meer informatie bezoekt u de SMS credits pagina.

Opmerking: Het testen van telefoon alerts en SMSjes is gratis. Uptrends gebruikt uw credits niet voor test doeleinden.

Wat kunt u verwachten wanneer de telefoon rinkelt

Wat vertelt zo'n telefonisch bericht, vraagt u zich af? Een bericht kan er alsvolgt uit zien:

"Hallo, dit is Uptrends.
We hebben een fout gedetecteerd voor de controleregel Home Page. De fout was HTTP pattern matched, en deze begon een minuut geleden. Tot ziens."

Wanneer er geen informatie beschikbaar is, zou dit een voorbeeld kunnen zijn van een bericht:

"Hallo, dit is Uptrends.
Er is een fout opgetreden voor één van uw controleregels. Op dit moment is er niet meer informatie beschikbaar. Controleer de status van uw controleregels in Uptrends. Tot ziens."

Heeft u vragen?

Als u meer hulp nodig heeft bij het instellen van operators, alerts, of escalaties, bezoekt u dan de Uptrends Academy. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen.