Het volgende voorbeeld benadert de Uptrends API en haalt de lijst met de locaties van Uptrends' controlestations op. Dit cURL statement bevat de Uptrends inloggegevens en een header die verzoekt de respons terug te sturen in JSON-formaat.

curl https://api.uptrends.com/v3/checkpointservers -k --user james@galacticresorts.com:1234xxx --header "Accept: application/json"
Tip:  Heeft u geen cURL? Download deze dan van: https://curl.haxx.se/download.html.