1. Support
 2. Knowledge Base
 3. Dashboards en publieke-statuspaginas
 4. Publieke en beveiligde statuspagina's

Publieke en beveiligde statuspagina’s

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Publieke statuspagina’s

Op een Publieke statuspagina kunt u uptime-informatie publiceren van uw controleregels, zodat het grote publiek over actuele informatie beschikt over de beschikbaarheid van uw sites en diensten. U kunt bepalen welke controleregels u in uw statuspagina wilt opnemen en het uiterlijk van de pagina aanpassen zodat deze past bij de stijl van uw merk. Bezoek dit artikel in de Uptrends Academy voor meer informatie over hoe u Publieke statuspagina’s kunt instellen.

Beveiligde statuspagina’s

Misschien wilt u de status van uw sites en diensten delen met iemand buiten uw organisatie, zonder deze aan de rest van de wereld te laten zien. Om een beveiligde statuspagina te maken gebruikt u dezelfde Publieke statuspagina-functie. Een beveiligde statuspagina betekent dat een inlognaam en wachtwoord nodig zijn om toegang te krijgen tot die pagina. Wanneer een persoon buiten uw organisatie die login gebruikt, zien zij alleen die statuspagina; zij zullen geen ander dashboard zien en geen wijzigingen kunnen aanbrengen. Omdat de statuspagina is beveiligd, blijft deze volledig onzichtbaar voor de buitenwereld.

Een beveiligde statuspagina maken

 1. Maak eerst een gewone Publieke statuspagina: specificeer welke controleregels u wilt opnemen, over welke periode u wilt rapporteren en welke SLA-instellingen u voor deze statuspagina wilt gebruiken. Desgewenst kunt u een logo toevoegen en het kleurenschema en de titel- en voettekst veranderen.
 2. Aangezien u een beveiligde statuspagina maakt, moet u controleren of het selectievakje Publiceren op het tabblad Algemeen is uitgeschakeld. Als u een statuspagina publiceert, wordt deze beschikbaar voor het grote publiek.
 3. Sla de nieuwe statuspagina op en bekijk de koppeling Preview voor de nieuwe statuspagina op het overzicht Publieke status beheren. Deze koppeling bevat de URL die geautoriseerde gebruikers kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot de statuspagina.
 4. Creëer ten minste één nieuwe Operatoraccount. Deze aparte operator krijgt toegang tot de beveiligde statuspagina. We raden ten zeerste aan om deze nieuwe inloggegevens niet met derden te delen totdat de volgende stappen zijn voltooid.
 5. Op dit moment is de operator die u zojuist hebt gemaakt nog een gewone operator. Om de toegang van deze operator te beperken maakt u een support ticket en vraagt u om een beveiligde statuspagina. Vermeld in uw verzoek de naam van de beveiligde statuspagina en de naam van de operator(s) die toegang moeten krijgen.
 6. Het support team beperkt de machtigingen van de nieuwe operator en verleent hem toegang tot de nieuwe statuspagina. Zodra deze update is voltooid, laten zij u dat weten.

Toegang tot een beveiligde statuspagina

Nadat support heeft bevestigd dat de machtigingen zijn verleend, kunt u doorgaan en de mensen buiten uw organisatie instrueren om de beveiligde statuspagina te gaan gebruiken. Zij kunnen er op twee eenvoudige manieren naartoe navigeren:

 • Ze kunnen naar de startpagina van Uptrends gaan, op Inloggen klikken en de inloggegevens invoeren die u voor hen hebt gemaakt. We zullen een lijst met beveiligde statuspagina’s weergeven waartoe ze toegang hebben.
 • U kunt ze ook de Preview-link geven die we eerder hebben besproken. Van deze URL kan een bladwijzer worden gemaakt voor hergebruik. Wanneer iemand deze voor het eerst bezoekt, vragen we hem om in te loggen.

Houd er rekening mee dat een beveiligde statuspagina altijd toegankelijk is voor Administrators en vaste operators wanneer ze ingelogd zijn.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.