Deelaccounts zijn een functie in Uptrends' Enterprise-versie. Met deelaccounts kunt u uw klanten voorzien van hun eigen Uptrends monitoring account als een add-on-service of om als wederverkoper op te treden. Operators kunnen altijd hun eigen accountinformatie beheren, en afhankelijk van welke autorisatie u verleent kunnen zij controleregels wijzigen, nieuwe controleregels creëren en nieuwe operators configureren. In dit artikel creëren we stap voor stap een deelaccount.

Creëer een deelaccount

Om een nieuwe deelaccount te maken doet u het volgende:

1. Navigeer naar Account > Deelaccounts om de pagina Deelaccounts te openen.
  2. Klik op de knop Deelaccount toevoegen in de rechter bovenhoek van het scherm om de pagina Nieuw deelaccount te openen.

Deelaccount info

1. Voer een Deelaccountnaam in. Na het opslaan wordt deze naam ook gebruikt bij het genereren van een controleregelgroep en operatorgroep.
  2. Voer de naam in van de Primaire contactpersoon van de deelaccount. Na het opslaan genereert Uptrends een operator met deze naam, en het e-mailadres en wachtwoord dat u in volgende stappen opgeeft.
  3. Voer een Eigen referentie in (optioneel).

Autorisatie

In dit gedeelte bepaalt u of de deelaccountoperators controleregels kunnen wijzigen of toevoegen.

1. Selecteer het vakje Wijzigen van controleregels toestaan als u wilt toestaan dat de operators controleregelinstellingen wijzigen. Door deze functie in te schakelen kunnen de deelaccounthouders ook extra operators toevoegen, maar geen operators wissen.
  2. Selecteer het vakje Toevoegen van controleregels toestaan als u wilt toestaan dat de deelaccountoperators hun eigen controleregels configureren. Indien u dit toestaat, geef dan in het vak Maximum aantal controleregels op hoeveel zij er mogen toevoegen.

Opmerking: Als een deelaccountoperator een controleregel toevoegt, is de nieuwe controleregel afhankelijk van de beschikbaarheid van niet-gebruikte controleregels in de primaire account. Als er in de primaire account niet genoeg controleregels beschikbaar zijn, kan de deelaccountoperatoreen nieuwe controleregels toevoegen, zelfs als zij hun maximum aantal controleregels niet hebben bereikt.

Nieuwe controleregel info

Het creëren van een deelaccount vereist dat u informatie verstrekt voor een HTTP/HTTPS-controleregel. Selecteer het Controleregel type en verstrek een controleregel-URL van de nieuwe controleregel. Uptrends zal deze controleregel toevoegen aan een controleregelgroep met dezelfde naam als de deelaccount.

Login informatie

Het Login e-mailadres wordt de inlog-ID van de primaire contactpersoon. Bewaar het Wachtwoord dat u verstrekt goed. Nadat u de deelaccount hebt opgeslagen, hebt u geen toegang meer tot het wachtwoordveld.

SLA

Hebt u een SLA met de nieuwe deelaccounthouder, stel dan de SLA-vereisten in op het tabblad SLA. Hebt u een opfrisser nodig over het configureren van SLA, dan kunnen onze SLA-artikelen u hierbij helpen.

Extra controleregels

Op het tabblad Extra controleregels kunt u bestaande controleregels toevoegen aan de deelaccount. Hier kunt u later altijd terugkomen om eventuele nieuwe controleregels ook aan de deelaccount toe te voegen.

Extra Operators

U kunt bestaande operators toevoegen aan de deelaccount door ze hier te selecteren. Deelaccountoperators kunnen alleen behoren tot de groep Iedereen en tot hun deelaccountgroep.

Opslaan

Als u op Opslaan klikt, creëert Uptrends de deelaccount, de nieuwe controleregel en de primaire contactpersoon.

Opmerking: Als u wilt dat uw deelaccountoperators alerts ontvangen, moet u een nieuwe alertdefinitie configureren. En als u van plan bent sms- of phone/voice-alerts te gebruiken, voeg dan mobiele telefoonnummers toe aan hun operatorgegevens.