Operators zijn de gebruikersaccounts in de Uptrends-app. Ze worden beheerd door een administrator en elke operator behoort tot ten minste één operatorgroep. Operators hebben hun eigen inloggegevens, tenzij ze single sign-on als enige inlogoptie gebruiken. De administrator heeft toegang tot alle instellingen voor de operator en de operator kan er een aantal aan zijn eigen voorkeur aanpassen, zoals de taal, tijdzone of standaard dashboard.