Het verwijderen van een deelaccount is niet ingewikkeld: u verwijdert de extra operators en verwijdert vervolgens de deelaccount. We hebben echter enkele tips voor u waarmee het verwijderen van deelaccounts en deelaccountoperators iets eenvoudiger wordt, vooral als u meerdere deelaccounts beheert.

Een deelaccount verwijderen

Wanneer u de deelaccount verwijdert, wordt de primaire contactpersoon tegelijk met de deelaccount verwijderd, net zoals u deze toevoegt bij het creëren van deelaccounts. Dus als u maar één operator hebt, klikt u gewoon op de knop Verwijder dit deelaccount. Hebt u meer dan één operator in de deelaccount, dan raden we aan de andere deelaccountoperators te verwijderen voordat u de deelaccount verwijdert. Waarom? Terwijl de deelaccount actief is, kunt u de operators van een bepaalde deelaccount gemakkelijk vinden op de pagina Operators.
  1. Open de pagina met de deelaccountinstellingen (Account > Deelaccounts).
  2. Onthoud de naam van de primaire contactpersoon.
  3. Navigeer naar de pagina Operators (Account > Operators).
  4. Laat de primaire contactpersoon staan, verwijder de andere operators (zie Deelaccountoperators beheren voor instructies over het verwijderen van een operator). De kolom Lid van groepen kan u helpen de deelaccountoperators te vinden.
  5. Navigeer naar Controleregels > Controleregelgroepen.
  6. Klik om de controleregelgroep van de deelaccount te openen. 
  7. Klik op Verwijder deze controleregelgroep.
  8. Ga terug naar de pagina met de deelaccountinstellingen.
  9. Klik op Verwijder dit deelaccount om de deelaccount samen met de primaire accountoperator te verwijderen.

Opmerking: Als u de operators alleen uit de deelaccount haalt zonder ze te verwijderen, geeft u de verweesde deelaccountoperators alleen-lezentoegang tot de primaire account. Door de hierboven beschreven procedure te volgen voorkomt u dat verweesde deelaccountoperators ontstaan.