1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Basisprincipes van de Uptrends-app
  4. Gebruikersinterface

Gebruikersinterface

Wanneer u inlogt op uw Uptrends-account, ziet u de gebruikersinterface (UI), die er ongeveer zo uitziet:

screenshot van de UI

Het exacte uiterlijk van de UI is afhankelijk van de producten waarop u bent geabonneerd en van enkele instellingen.

Het grootste deel van het scherm toont de lijst met configureerbare items, pagina’s met instellingen of dashboards die monitoringinformatie bevatten. Ernaast vindt u het hoofdmenu.

Hoofdmenu

Het hoofdmenu bevindt zich aan de linkerkant. Van hieruit kunt u al uw pagina’s met instellingen, dashboards, hubs, enkele Knowledge Base-artikelen en gebruikersinstellingen bereiken.

Opmerking: Het nieuwe menu is per 10 mei 2023 de standaard en alle accounts zijn ingesteld om het nieuwe menu te gebruiken. U kunt niet terugschakelen naar het klassieke menu. Als u meer informatie nodig heeft, raadpleeg dan het artikel Van klassieke naar nieuwe gebruikersinterface.

Een uitgebreide beschrijving van het menu vindt u in het artikel Hoofdmenu.

Display

Naast het menu vindt u het display dat verschillende soorten informatie kan bevatten:

• Hubs
  • Dashboards
  • Pagina’s met lijsten van Uptrends-items zoals controleregels of integraties
  • Instellingenpagina voor individuele items, bijvoorbeeld voor controleregelinstellingen
  • Contextmenu rechts bovenaan voor dashboards, lijst- en instellingenpagina’s