1. Support
 2. Knowledge Base
 3. Controleregel instellingen
 4. Bandbreedte begrenzen

Bandbreedte begrenzen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Om uw synthetic monitoring nauwkeuriger af te stemmen op de werkelijke verbindingssnelheden van uw gebruikers raden we aan bandbreedtebegrenzing te gebruiken met uw controleregels Full page check (FPC).

Waarom zou u bandbreedtebegrenzing gebruiken?

Onze controlestationcomputers werken vanuit datacenters. Hun eigen snelheden lijken op die van een doorsnee gebruiker die via een hogesnelheidsnetwerk werkt, waarschijnlijk net zoals het netwerk dat u op uw kantoor gebruikt. Als uw gebruikers voornamelijk bestaan uit desktopgebruikers, vindt u waarschijnlijk dat onze native snelheden op onze controlestations uw gebruikers prima weergeven. Maar als uw gebruikers uw site of dienst gebruiken met mobiele apparaten of als zij tragere DSL-verbindingen gebruiken, moet u overwegen een controleregel te configureren die de ervaringen van deze gebruikers weerspiegelt. Daarbij komt bandbreedtebegrenzing van pas.

Types bandbreedtebegrenzing

Uptrends biedt twee types bandbreedtebegrenzing: gesimuleerde en browsergebaseerde begrenzing. U hebt bij beide types dezelfde opties voor verbindingssnelheid.

Gesimuleerd

U kunt gesimuleerde begrenzing configureren met een browser naar keuze. Gesimuleerde begrenzing gebruikt een proxy om u een redelijke simulatie te geven van de verschillende verbindingssnelheden die uw gebruikers kunnen hebben.

Het controlestation begrenst elke verbinding die de browser maakt, waarbij de gemiddelde hoeveelheid bandbreedte die beschikbaar is voor het gekozen verbindingstype wordt gesimuleerd. Het controlestation houdt geen rekening met netwerklatentie en maakt berekeningen op basis van een gemiddeld aantal verbindingen/

 1. Maak een nieuwe FPC-controleregel of open een bestaande.
 2. Klik op het tabblad Extra.
 3. Selecteer uw Browser type.
 4. Selecteer Gesimuleerd in het gedeelte Bandbreedte begrenzen samen met de verbindingssnelheid die u wilt gebruiken (zie hieronder).
 5. Klik op Opslaan.

Browsergebaseerd

U kunt browsergebaseerde bandbreedtebegrenzing gebruiken als u een Chrome-browser kiest bij uw FPC-controleregel. Meestal wordt bij browsergebaseerde bandbreedtebegrenzing gebruikgemaakt van dezelfde bandbreedtebegrenzingsopties die beschikbaar zijn in de Chrome-ontwikkelaartools. Chrome verschilt van de gesimuleerde begrenzing doordat Chrome latentie toepast naast het simuleren van een lagere bandbreedte. Browsergebaseerde begrenzing geeft een nauwkeuriger meting, vooral op webpagina’s die heel weinig of heel veel verbindingen gebruiken. Bovendien houdt Chrome het aantal verbindingen bij en voegt ze samen, wat nauwkeuriger is op websites met een lager of hoger aantal bronnen dan gemiddeld. Om browsergebaseerde begrenzing in te schakelen doet u het volgende:

 1. Maak een nieuwe FPC-controleregel of open een bestaande.
 2. Klik op het tabblad Extra.
 3. Selecteer Chrome als uw Browser type.
 4. Selecteer Browser in het gedeelte Bandbreedte begrenzen samen met de verbindingssnelheid die u wilt gebruiken (zie hieronder).
 5. Klik op Opslaan.

Verbindingstypes

We baseren de verschillende verbindingstypes waaruit u kunt kiezen bij het toepassen van bandbreedtebegrenzing op werkelijke gebruiksscenario’s en niet op de theoretische maximale snelheden die deze technologieën kunnen bieden. Browsergebaseerde begrenzing past netwerklatentie toe op uw resultaten.

ADSL: 4 Mbit down, 0.5 Mbit up, 80 ms round trip time
Kabel: 5 Mbit down, 1 Mbit up, 50 ms round trip time
Fiber: 15 Mbit down, 3 Mbit up, 10 ms round trip time

2G: 200 Kbit down, 200 Kbit up, 1000 ms round trip time
3G: 1 Mbit down, 500 Kbit up, 300 ms round trip time
4G: 4 Mbit down, 4 Mbit up, 230 ms round trip time

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.