1. Support
 2. Knowledge Base
 3. Controleregelinstellingen
 4. Foutcondities - W3C-kengetallen controleren

Foutcondities - W3C-kengetallen controleren

Het World Wide Web Consortium (of kortweg W3C) is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van standaarden voor het wereldwijde web. Als zodanig heeft het een standaard gedefinieerd voor browsers en webapplicaties om timinginformatie over het laden van webpagina’s te genereren en weer te geven.

De controleregeltypes die gebruikmaken van een browsertype met extra kengetallen meten en rapporteren de W3C-kengetallen voor navigatietijden. Deze kengetallen worden gerapporteerd in de Details van de controle van de controleregel en u kunt er foutcondities voor instellen. Condities voor W3C-kengetallen maken deel uit van de Foutcondities.

Houd er rekening mee dat verschillende controleregeltypes verschillende foutcondities bieden. Bekijk de tabel in Welke foutcondities zijn beschikbaar? om te achterhalen welke opties beschikbaar zijn voor bepaalde controleregeltypes.

Foutcondities definiëren op basis van de W3C-kengetallen

Om foutcondities te definiëren die de W3C-navigatietiming gebruiken:

 1. Ga naar Monitoring > Controleregels beheren.

 2. Klik op de naam van de controleregel om deze te bewerken.

 3. Open het tabblad Foutcondities.

 4. Vouw de categorie W3C-kengetallen controleren uit door op de pijl ervoor te klikken.

  screenshot foutconditie w3c-kengetallen

 5. Schakel foutcondities in door het selectievakje aan te vinken en een waarde in te stellen. Laat alle kengetallen uitgeschakeld die u niet aan een foutconditie wilt toewijzen.

 6. Klik op de knop Opslaan.

De W3C-kengetallen

De W3C-kengetallen die worden gemeten door controleregels met het browsertype met extra kengetallen worden uitgelegd in het Knowledge Base-artikel Kengetallen voor W3C-navigatietijden. De kengetallen komen overeen met de foutcondities in de categorie W3C-kengetallen controleren. Het enige kengetal dat niet aanwezig is in die lijst met foutcondities is de Load event. In Foutconditie load event hieronder leest u hoe u een foutconditie voor dat kengetal instelt.

Foutconditie load event

Mogelijk mist u het W3C-kengetal load event in de categorie W3C-kengetallen controleren van de foutcondities. Als u een foutconditie voor dit kengetal wilt instellen, kunt u dit doen voor Full Page Check controleregels. Doe het volgende:

 1. Open de controleregelinstellingen.
 2. Zorg ervoor dat u op het tabblad Algemeen het Browsertype Chrome met extra kengetallen heeft gekozen.
 3. Op het tabblad Extra in het gedeelte Meting stelt u de Laadtijd baseren op in op W3C load event.
 4. Stel op het tabblad Foutcondities grenswaarden in voor Laadtijd van de pagina controleren.

Het Knowledge Base-artikel Foutcondities - Paginalaadtijd bevat meer informatie over het instellen van grenswaarden voor laadtijden.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.