1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Controlestations
  4. Controlestation informatie

Controlestation informatie

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Uptrends biedt een omvangrijk netwerk van meer dan 229 mondiale controlestations, die geconfigureerd kunnen worden voor het monitoren van uw websites, servers en webservices zodat u kunt vaststellen waar een probleem vandaan komt.

Wat is een controlestation?

Een controlestation is een geografische locatie van waaruit u de uptime en performance van uw diensten op gezette tijden kunt laten controleren. Op die geografische locatie voeren één of meer servers in één of meer datacenters controles uit. Eén om een test te starten en terug te rapporteren, en een volgende om te bevestigen. Er moeten drie controlestations worden geselecteerd om rekening te houden met onderhoud. Controlestations gebruiken DNS-servers van lokale ISP’s indien deze beschikbaar zijn om realistische metingen te verzekeren.

Waarom is het nuttig om zoveel mogelijk controlestations te selecteren?

Met veel locaties bent u in staat om uw klantenbestand op de meest realitische manier te representeren. Vanwege het zeer uitgebreide netwerk van controlestations is Uptrends een uitstekende tool voor:

  • het testen van CDN-netwerken met veel eindpunten;
  • het testen van DNS-netwerken met veel eindpunten en/of geotargeting;
  • het testen of vertraging die optreedt door afstand of backbone providers binnen aanvaardbare parameters blijft.

De juiste set controlestations kiezen

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het selecteren van meerdere controlestations, dus we moedigen u aan om zoveel controlestations te selecteren als mogelijk.

Er moeten minimaal drie controlestations geselecteerd worden. Wanneer - voor welke reden dan ook - één van deze controlestations offline is (bijvoorbeeld door onderhoud), bent u ervan verzekerd dat ten minste twee andere controlestations de controles nog kunnen uitvoeren en deze de fouten van elkaar kunnen verifiëren. Echter: selecteer er dus liever een stuk meer, het is gratis!

In de Controlestations tab van een controleregel, kunt u individuele controlestations activeren, maar ook gehele landen en continenten. Wanneer u een land of continent selecteert, profiteert u er gelijk van wanneer we nieuwe controlestations toevoegen aan die regio. Zodra ons netwerk groeit, groeit uw dekking ook automatisch! Zelfs wanneer u individuele controlestations wilt overslaan, kunt u nog steeds profiteren van deze automatische groeifunctie: in plaats van individuele controlestations in een bepaald land te selecteren en er eentje uit te laten, kunt u de functie Controlestations Uitsluiten gebruiken om de precieze controle te behouden over uw sets van controlestations.

Let op: De opties die u heeft verschillen per accounttype. Gebruikers van de Starter, Premium of Professional versie kunnen alleen vaste sets van controlestations selecteren. Gebruikers van de Business of Enterprise versie kunnen elk beschikbaar controlestation selecteren.

Waar vind ik de IP adressen van alle controlestations?

Bekijk de volledige lijst van controlestations, inclusief IP adressen (zowel IPv4 als IPv6). Deze lijst is altijd up-to-date. Als u onze IP adressen wilt downloaden in JSON, CSV of XML formaat, dan kan deze handleiding helpen.

Problemen met bepaalde controlestations?

Ondervindt u problemen met bepaalde controlestations? Laat het ons weten!

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.