1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations
  5. Krijg controlestationdata in JSON- of XML-formaat

Krijg controlestationdata in JSON- of XML-formaat

JSON- of XML-downloads van controlestationdata zijn beschikbaar via onze API. De volledige documentatie over de API kunt u bekijken op deze pagina).

U kunt onze API gebruiken om de lijsten met IPv4- of IPv6-adressen voor al Uptrends' controlestations op te vragen, inclusief de aankomende adressen van gewijzigde of nieuwe controlestations. Responses zijn beschikbaar in zowel JSON als XML, afhankelijk van uw Accept header.

We bieden ook eenvoudige lijsten met IPv4-adressen en IPv6-adressen om te downloaden.

Alle methoden en koppelingen die op deze pagina worden vermeld, leveren een lijst op met IP-adressen van controlestations, waaronder aanstaande adressen (zoals aangekondigd in onze maandelijkse controlestation-nieuwsbrief).

Voor een lijst met IPv4-adressen:

Stuur een GET request naar https://api.uptrends.com/v4/Checkpoint/Server/Ipv4 met header Accept: application/json. Er is geen authenticatie vereist.

Als u curl gebruikt, is dit een voorbeeld:

curl -X GET -H "accept: application/json" https://api.uptrends.com/v4/Checkpoint/Server/Ipv4

Vervang application/json door application/xml als u een XML response nodig heeft.

Voor een lijst met IPv6-adressen:

Hetzelfde als voor IPv4, behalve dat de request naar https://api.uptrends.com/v4/Checkpoint/Server/Ipv6 moet worden gestuurd.

Tip: In plaats van curl kunt u een powershell Invoke-Webrequest gebruiken.