JSON of XML-downloads van controlestationdata zijn beschikbaar via onze API. De volledige documentatie over de API kunt u bekijken op deze pagina.

De URL die nodig is voor het downloaden van de informatie van de controlestationserver (dat de IP-adressen bevat) is:

JSON

https://api.uptrends.com/v3/checkpointservers?format=json

XML

https://api.uptrends.com/v3/checkpointservers?format=xml

Tip: De API vereist dat u inlogt met de inloggegevens van uw Uptrends-account.

Wilt u de API bereiken vanaf een command line tool, bijvoorbeeld met de curl command, dan gebruikt u dit:

curl https://api.uptrends.com/v3/checkpointservers/?format=json -basic -u <username:password>
Tip: In plaats van JSON, kunt u ook XML gebruiken. In plaats van curl kunt u een powershell Invoke-Webrequest gebruiken.