1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Uptrends-account
  4. Gebruikers
  5. Deelaccounts
  6. Veelgestelde vragen voor deelaccounthouders

Veelgestelde vragen voor deelaccounthouders

Als deelaccounthouder heeft u misschien vragen over het gebruik van uw account. Hoewel u voor support contact moet opnemen met uw provider, kunt u in onze knowledge base en onze Basics veel dingen leren die van toepassing zijn op uw account. Maar het eerste wat moet u weten is welk type deelaccount u heeft.

• Alleen-lezentoegang: Uw provider configureert de controleregels voor u en onderhoudt ze. U heeft toegang tot uw gebruikersinstellingen, rapportages, aangepaste dashboards en mogelijk alerts (eveneens geconfigureerd en onderhouden door uw provider).
  • Toegang tot controleregelinstellingen: Met dit type deelaccount heeft u toegang tot uw controleregelinstellingen en aangepaste dashboards, en kunt u nieuwe operators toevoegen (maar niet verwijderen). Als uw provider alerts voor u heeft geconfigureerd, kunt u alerts ontvangen.
  • Volledige toegang om controleregels toe te voegen en te wijzigen: Met dit type deelaccount kunt u alles doen wat de andere twee accounttypes kunnen, zoals operators toevoegen en controleregels wijzigen, maar u kunt bovendien nieuwe controleregels toevoegen - mits er nog extra controleregels voor u beschikbaar zijn.

Als u weet welk type deelaccount u heeft, weet u wat de beperkingen en mogelijkheden van uw account zijn. Als u denkt u dat u een deelaccount met meer functies nodig heeft, neem dan contact op met uw provider om uw opties te bespreken.

Hoe krijg ik support als deelaccounthouder?

Deelaccounthouders krijgen support via hun account provider. U kunt ook altijd onze Basics en knowledge base bezoeken.

Ik ontvang geen alerts. Wat moet ik doen?

Alerting wordt ingesteld door uw provider. Ontving u eerder alerts en nu plotseling niet meer, controleer dan uw operatorinstellingen. Klik aan de onderkant van het menu op uw gebruikersnaam en selecteer dan Gebruikersinstellingen om te zorgen controleren of uw e-mail en telefoonnummer nog actueel zijn.

Als u toegang heeft tot Accountinstellingen > Operators, groepen en deelaccounts klik dan op de knop Alle operators bekijken en controleer of de knop Actief aanstaat (groen) en of onder Heeft dienst “Ja” staat. Als u geen toegang heeft tot deze informatie, neem dan contact op met uw provider voor hulp.

Hoe wijzig ik mijn controleregelinstellingen?

Als uw accounttype alleen-lezentoegang is, kunt u uw controleregels niet wijzigen en de instellingen ervan niet weergeven. Als u wel toegang heeft tot controleregelinstellingen:

1. Navigeer naar Monitoring > Controleregels beheren op het hoofdmenu.
  2. Klik op de naam van de controleregel die u wilt bewerken.

In het artikel Een controleregel toevoegen vindt u eenvoudige configuratie-instructies, en gedetailleerde configuratie-instructies voor controleregels vindt u in het gedeelte Controleregeltypes in de knowledge base

Kan ik meer controleregels toevoegen?

Als u over de benodigde toegangsrechten beschikt en ongebruikte controleregels tot uw beschikking heeft, klikt u op de + knop in het menu Monitoring > Controleregels beheren. Als u geen beschikbare controleregels meer heeft, verschijnt deze knop niet. Ontbreekt de knop en denkt u dat er controleregels beschikbaar zouden moeten zijn, neem dan contact op met uw provider.

Ik heb twee controleregels beschikbaar maar kan geen geavanceerde controleregel zoals de Full Page Check configureren. Waarom niet?

Beschouw de telling van de voor u beschikbare controleregels als credits in plaats van feitelijke controleregels. De meeste controleregeltypes vereisen dat u één credit heeft om de controleregel te ‘kopen’. Voor Full Page Checks en andere geavanceerde controleregeltypes zijn meer credits nodig. Voor een Full Page Check bijvoorbeeld, is een minimum van drie beschikbare controleregels in uw account vereist. Als u niet minstens drie controleregels in uw account beschikbaar heeft, kunt u geen Full Page Check toevoegen.

Ik moet een operator uit een deelaccount verwijderen. Hoe wis ik operators?

Alleen uw provider kan operators verwijderen, neem hierover contact op met uw provider.

Hoe wijzig ik mijn telefoonnummer of e-mail?

U heeft altijd toegang om uw operator- of gebruikersinstellingen bij te werken. Klik aan de onderkant van het menu op uw gebruikersnaam en selecteer Gebruikersinstellingen.

Mijn probleem wordt niet vermeld. Wat moet ik doen?

Neem contact op met uw provider met eventuele andere vragen, of zoek in onze knowledge base.