De controleregels HTTP en HTTPS sturen een request en ontvangen een respons; en, als u een user agent gebruikt sturen zij de request met het gespecificeerde browsertype en -versie. Als de data terugkomt, analyseert de server de informatie, maar laadt deze feitelijk niet in een browser. Een Echte browser check laadt en draait uw pagina wel in een browser, net als uw gebruikers. Op dit moment kunt u kiezen of u uw pagina wilt testen met Chrome, Internet Explorer of Phantom JS.

Een Echte browser check configureren

Als u een nieuwe controleregel wilt configureren doet u het volgende:

1. Selecteer Echte browser check in het menu Type op het tabblad Algemeen. U ziet dat u dezelfde alertcondities en alle extra opties hebt als bij de HTTP-controleregels.
  2. Kies uw browser in het menu Browser type op het tabblad Extra.

Browser types

U kunt kiezen uit drie browser types: Google Chrome, Internet Explorer en PhantomJS.

Chrome

De Chrome browser is een populaire browser die wordt gebruikt op desktop- en mobiele apparaten. Met Chrome kunt u uw pagina testen met de desktopversie van de browser, en u kunt uw responsive design testen door uw schermgrootte in te stellen en een user agent te definiëren. Door de optie Simuleren van mobiele devices te selecteren, kunt u populaire smartphones en tablets testen. U kunt kiezen uit:

• Amazon Kindle Fire HDX
  • Apple iPad en iPad Mini
  • Apple iPhone 5, 6, en 6 Plus
  • Google Nexus 5, 6, 7, en 10
  • LG Optimus L70
  • Nokia Lunia 520 en N9
  • Samsung Galaxy Note 3, S III, and S4

Internet Explorer

Hoewel het aantal gebruikers afneemt, heeft Internet Explorer (IE) met zijn talrijke verschillende versies nog altijd een marktaandeel van 20%. Dus, afhankelijk van uw gebruikersbestand, wilt u misschien de huidige native versie van IE kiezen voor uw tests, of u gebruikt voor uw tests een eerdere versie door de user agent ervan te kiezen.

Phantom JS

U kunt ook Phantom JS gebruiken. Phantom JS is populair bij development teams voor hun websitetests vanwege de command line interface en headless browsermogelijkheden. De Phantom JS browser zal de native IE user agent gebruiken, tenzij u een andere optie kiest in het vak User Agent.

User Agents

De user agent voorziet de webserver van het browsertype en -versie van de gebruiker, samen met het gebruikte besturingssysteem. De webserver reageert dan met inhoud die opgemaakt is voor het apparaat van de gebruiker. Door een user agent te selecteren kunt u gebruikersinstellingen simuleren die niet native zijn voor het controlestation. Als u de native user agent (de standaardinstelling) gebruikt, gebruikt het controlestation de huidige versie van de door u gekozen browser.

Geavanceerde functies van een Echte browser check

U kunt uw testen verder verfijnen met de opties in het gedeelte Verbinding van het tabblad Extra.

Bandbreedte begrenzen

Met de opties in het menu Bandbreedte begrenzen kunt u de bandbreedte van een gebruiker simuleren. Dit is een geweldige manier voor het testen van uw webpagina-elementen, code en content-levering services voor gebruikers met lagere snelheden. U kunt 3G-verbindingen, 56K modems, 4/1 megabit en8/1 megabit simuleren.

Opmerking: Bandbreedte begrenzen is een simulatie, geen exact instrument. Het resultaat kan het beste als een schatting beschouwd worden.

Blokkeer Google Analytics

Uw testen met Uptrends kunnen conflicten opleveren met uw Google Analytics. Door het selectievakje Google Analytics blokkeren te selecteren, worden de Google Analytics scripts nooit geladen. Leer meer over Google Analytics blokkeren.

Deze (deel-)URL's blokkeren

Uw pagina bevat misschien scripts die een negatieve invloed hebben op uw monitoring en onnodig alerts genereren. De meest voorkomende boosdoeners zijn uw A/B test scripts. Door deze URL's hier in te voeren (elk op een aparte regel), voorkomt u dat deze scripts geladen worden. Leer meer over URL blokkeren.

Full page check: een Echte browser check met watervalrapporten

Wilt u dieper graven in de elementen die de browser downloadt, dan hebben we een controleregeltype dat u hierbij kan helpen: de Full page check. Deze laadt uw site ook in een echte browser, maar heeft een voordeel ten opzichte van de Echte browser check: u kunt alle elementen inspecteren in een uitvoerig watervalrapport.