1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Full Page Check
  4. Overzicht Full Page Check

Overzicht Full Page Check

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Uptrends’ controleregeltype Full page check (FPC) voorziet in gedetailleerde performance data over uw webpagina op elementniveau. Als u FPC+ selecteert, geeft de FPC-controleregel ook informatie over uw elementen van derde partijen. Meer informatie over het configureren van een FPC-controleregel vindt u in de les Controleregels voor website performance in de Uptrends Academy.

Opmerking: nieuwsgierig naar het verschil tussen basiscontroles en echte browser checks? Lees wat het verschil is.

Hoe een Full page check werkt

Net als een Echte browser check (RPC) laadt een FPC uw pagina met een echte browser en laadt alle pagina-elementen (scripts, CSS, elementen van derde partijen, afbeeldingen). Het verschil tussen en FPC en een RBC is dat de FPC een rijke watervalgrafiek toont om de pagina-elementen beter te kunnen onderzoeken.

Het watervalrapport scheidt uw pagina-elementen en rapporteert hoe lang iedere stap duurde.

Een uitgebreide beschrijving is te vinden in het KB-artikel  Watervalgrafiek.

Daarnaast worden alle downloadmetingen uitgelegd in Waterval timings.

Opmerking: u kunt een Full Page Check gebruiken voor het monitoren van andere gebruikersomgevingen, zoals mobiel, door de (user agent) aan te passen.

Wat is het verschil tussen een Full page check en de Full page check+?

Notitie: De standaard FPC controleert niet uw elementen van derden, zoals plug-ins voor sociale media en advertenties. Om elementen van derde partijen op te nemen dient u FPC+ in te schakelen.

Het is u misschien al opgevallen dat u geen Full page check+ kunt kiezen in het Type wanneer u een controleregel configureert. FPC+ is een FPC-controleregel met één verschil: het selectievakje Upgrade naar FPC+ is geselecteerd in het gedeelte Details op het tabblad Algemeen van de controleregel. Dit geselecteerde vakje vertelt Uptrends dat u uw elementen van derde partijen wilt ophalen en volgen, en u kunt snel de bron vinden van uw elementtypes door domeingroepen te gebruiken. Meer informatie over domeingroepen en het configureren van uw domeingroepen is te vinden op de pagina Werken met domeingroepen.

FPC-foutcondities

Elke controleregel voert een aantal standaardcontroles uit, die afhankelijk zijn van het controleregeltype. Daarnaast kunt u in de foutcondities van een controleregel aangepaste controles definiëren om alerts te genereren voor specifieke situaties. In de academyles Foutcondities configureren wordt uitgelegd hoe je dit doet.

De FPC-controleregel heeft een aantal specifieke opties die u kunt vinden op de tab Foutcondities in het gedeelte Grootte. Om de controle te activeren vinkt u het selectievakje ervoor aan en vult u een waarde in.

Minimaal aantal bytes — De ondergrens van het aantal bytes dat wordt geretourneerd in de server response. Als de grootte van alle pagina-elementen samen onder dit aantal ligt, kan dit erop wijzen dat er inhoud op uw pagina ontbreekt en deze mogelijk niet correct functioneert.

Totaal maximum aantal bytes — De bovengrens van het aantal bytes dat wordt geretourneerd in de server response. Als de grootte van alle pagina-elementen samen boven dit aantal ligt, is er te veel inhoud. Dit kan een fout in uw inhoud zijn of een aanwijzing dat er inhoud op uw website is geplaatst zonder uw intentie en toestemming.

Element maximale grootte — Naast het controleren van de totale paginagrootte, kunt u ook een controle uitvoeren op de afzonderlijke elementgroottes. Vul hier de maximaal verwachte grootte in om alerts te ontvangen wanneer een element op de pagina deze grootte overschrijdt.

Externe elementen negeren — Schakel deze optie in om alle externe elementen uit te sluiten van de hierboven genoemde controles op grootte. Houd er rekening mee dat het inschakelen van deze optie niet betekent dat externe elementen niet worden gedownload tijdens het uitvoeren van uw controleregel. Ze worden evengoed gedownload om de correcte uitvoering van uw pagina niet te verstoren. Als gevolg hiervan zal de watervalgrafiek die externe elementen blijven weergeven. Als u specifieke requests voor externe elementen (elementen van derden) volledig wilt blokkeren, gebruik dan de blokkeeropties op de tab Extra van de controleregelinstellingen.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.