Uptrends’ controleregeltype Full page check (FPC) voorziet in gedetailleerde performance data over uw webpagina op elementniveau. Als u FPC+ selecteert, geeft de FPC-controleregel ook informatie over uw elementen van derde partijen. Meer informatie over het configureren van een FPC-controleregel vindt u in de les Controleregels voor website performance  in de Uptrends Academy.

Hoe een Full page check werkt

Net als een Echte browser check laadt een FPC uw pagina met een echte browser. Het verschil tussen een FPC en de Echte browser check is dat de FPC elk element in de browser laadt, terwijl de Echte browser check geen scripts, CSS, elementen van derde partijen of afbeeldingen laadt. Het controleregeltype FPC laadt en start uw pagina-elementen inclusief scripts, CSS en afbeeldingen. Om het gemakkelijker te maken alle terugkomende data van een Full page check te monitoren plaatst Uptrends de performancedata in een watervalrapport. Het watervalrapport scheidt uw pagina-elementen en rapporteert hoe lang iedere stap duurde, met inbegrip van:
  • Resolve
  • TCP Connect
  • HTTPS Handshake
  • Verzenden
  • Wachten
  • Ontvangen
  • Timeout
Notitie: De standaard FPC controleert niet uw elementen van derden, zoals plug-ins voor sociale media en advertenties. Om elementen van derde partijen op te nemen dient u FPC+ in te schakelen.

Wat is het verschil tussen een Full page check en de Full page check+?

Het is u misschien al opgevallen dat u geen Full page check+ kunt kiezen in het Type wanneer u een controleregel configureert. FPC+ is een FPC-controleregel met één verschil: het selectievakje Upgrade naar FPC+ is geselecteerd in het gedeelte Details op het tabblad Algemeen van de controleregel. Dit geselecteerde vakje vertelt Uptrends dat u uw elementen van derde partijen wilt ophalen en volgen, en u kunt snel de bron vinden van uw elementtypes door  domeingroepen te gebruiken. Meer informatie over domeingroepen en het configureren van uw domeingroepen is te vinden op de pagina Werken met domeingroepen.

Enhanced FPC