1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Basisprincipes van de Uptrends-app
  4. Gebruikersinterface
  5. Van klassieke naar nieuwe gebruikersinterface

Van klassieke naar nieuwe gebruikersinterface

Opmerking: Het nieuwe menu is de standaard vanaf 10 mei 2023 en alle accounts zijn ingesteld om het nieuwe menu te gebruiken. U kunt niet terugschakelen naar het klassieke menu.

De gebruikersinterface (UI) van de Uptrends-app bestaat al een aantal jaren en het was tijd voor verandering.

Een van de doelen van de nieuwe gebruikersinterface is de integratie van Uptrends' producten Synthetics, RUM en Infra binnen dezelfde Uptrends-app. Dit wordt duidelijk in het nieuwe zijmenu en het nieuwe dashboard “360-graden-overzicht”, dat informatie van de verschillende producten toont. Bovendien kreeg de gebruikersinterface een frissere uitstraling en zijn hubs toegevoegd die gerelateerde informatie op één plek presenteren.

Dit artikel helpt u om uw weg te vinden in de nieuwe gebruikersinterface van de Uptrends-app. Veel dingen zijn veranderd, maar hebben mogelijk geen invloed op de manier waarop u werkt. Zo zijn bijvoorbeeld de dashboards gerestyled voor een frisse uitstraling. Dit ziet er anders uit, maar toch vindt u de dingen die u nodig heeft op de bekende plekken.

Het menu is een ander verhaal. Dat is helemaal herzien, de posities van menu’s en zelfs sommige namen zijn veranderd. Uptrends raadt aan de vergelijkingstabel Klassiek versus nieuw menu en het gedeelte Menu te bekijken voor meer informatie over de wijzigingen.

Klassiek versus nieuw menu

Onderstaande tabel laat het verschil zien tussen het klassieke menu en het nieuwe menu.

Tip: Als u niet weet waar u iets in het nieuwe menu kunt vinden, maar u de menunaam kent in het klassieke menu, kunt u altijd de zoekfunctie in het zijmenu gebruiken om te zoeken naar de nieuwe menulocatie.
Klassiek menu Nieuw zijmenu
Controleregels > Controleregel log Monitoring > Controleregel log
Controleregels > Controleregelstatus Monitoring > Statusdetails
Controleregels > Controleregels Monitoring > Controleregels beheren
Controleregels > Controleregelgroepen Accountinstellingen > Controleregelgroepen
Controleregels > RUM-websites RUM > Echte gebruikers > RUM websites
Controleregels > Controleregelsjablonen Accountinstellingen > Controleregelsjablonen
Controleregels > Onderhoudsperiodes Accountinstellingen > Onderhoudsperiodes
Dashboards, diverse dashboards Dashboards > Alles bekijken
Dashboards > Dashboard toevoegen Dashboards > Nieuw dashboard toevoegen OF Dashboards > Alles bekijken > Nieuw dashboard toevoegen
Dashboards > Dashboards beheren Dashboards > Alles bekijken
Dashboards > Geplande rapporten beheren Accountinstellingen > Geplande rapporten
Dashboards > Publieke statuspagina’s beheren Accountinstellingen > Publieke statuspagina’s
Alerts > Alertstatus Alerting > Huidige alertstatus
Alerts > Alertlog Alerting > Alerthistorie
Alerts > Alertdefinities Alerting > Alertdefinities
Alerts > Integraties Alerting > Integraties
SLA > SLA-overzicht Dashboards > Synthetics > SLA overzicht
SLA > SLA-definities Accountinstellingen > SLA-definities
Account > alle menu’s Accountinstellingen
Apps & Extra’s > Tools Tools & apps > Diagnose-tools
Apps & Extra’s > Transaction recorder Tools & apps > Transaction recorder OF Synthetics > Transacties > Transaction recorder downloaden
Apps & Extra’s > Mobiele apps Tools & apps > Mobiele apps
Support > alle menu’s Support
Onbevestigde/bevestigde foutenteller (rechtsboven) Labels (geel of rood met teller), rechts van Synthetics, RUM, en Infra in het menu
Gebruikersaccount (naam), rechtsboven bij klassiek menu Gebruikersaccount (naam), onder aan het zijmenu

Wijzigingen in de gebruikersinterface

De volgende verbeteringen maken deel uit van de nieuwe gebruikersinterface:

• Zijmenu, bekijk het gedeelte Menu voor de details.
  • Hubs, een nieuwe manier om u in een notendop informatie te geven over de feitelijke monitoringssituatie, wat achtergrondinformatie en koppelingen naar verdere informatie.
  • Dashboardoverzicht (Dashboards > Alles bekijken), inclusief miniatuurweergaven, waarmee u door alle Synthetics-, Infra-, RUM- en 360-dashboards kunt bladeren en zoeken.
  • Optie om dashboards als favoriet te markeren door te klikken op de knop Favoriet (ster) in de rechterbovenhoek van het dashboard terwijl het dashboard zichtbaar is.
  • Een Favorieten-sectie in het Dashboard-menu om snel toegang te krijgen tot dashboards die als favoriet zijn gemarkeerd.
  • Zoekoptie om door alle menu-items en veel Uptrends-items te zoeken.
  • Speciale secties in het Synthetics-menu voor transactie-, browser-, API- en uptime-controleregels.
  • Tandwielpictogrammen van de dashboardtegels zijn gewijzigd in menupictogrammen met drie stippen
  • Feedbackoptie (in het menu Support) om snel feedback te sturen.

Bezoek de pagina Gebruikersinterface voor een gedetailleerde beschrijving van de onderdelen van de gebruikersinterface.

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd in het nieuwe menu:

• Terwijl het klassieke menu bovenaan staat, bevindt het nieuwe zich aan de zijkant.
  • De drie belangrijkste producten Uptrends Synthetics, Uptrends Real User Monitoring en Uptrends Infra zijn toegankelijk in één menu.
  • Binnen Synthetics zijn er speciale secties voor de belangrijkste controleregeltypes: Transacties, Browsergebaseerde controleregels (Full Page Checks), API-controleregels en Uptime-controleregels (HTTP(S), SSL, DNS, SMTP, Ping, etc.)
  • U kunt het menu in- en uitvouwen, waardoor er meer (of minder) ruimte voor dashboards is. Optioneel kunt u het menu vastzetten.
  • De favoriete dashboards verschijnen als snelkoppelingen in het menu Dashboards.
  • Een zoekfunctie voor menu-items en veel Uptrends-app-items is beschikbaar boven aan het zijmenu.
  • De groepering van menu-items en hun menunamen zijn gewijzigd. Bekijk de vergelijkingstabel Klassiek versus nieuw menu.