Begin nu met monitoren en ontvang 20% korting op uw eerste factuur. Beschikbaar voor alle Uptrends-abonnementen.

U hebt veel moeite gedaan om een SLA-controleregel (Service Level Agreement) in te stellen of u hebt gekozen om de standaard SLA-controleregel te gebruiken die gemaakt is toen u uw account opende. Maar als u het SLA-overzicht bekijkt, bestaat de data uit een heleboel streepjes (bjivoorbeeld '-') of nullen. Waarom? Omdat uw rapportopties hebben geresulteerd in ongeldige data. In plaats van onvolledige of ongeldige datasets te tonen, geeft Uptrends nullen en streepjes weer.

De mogelijke scenario’s

We hebben twee mogelijke scenario’s gevonden voor het probleem van de ontbrekende data in het SLA-overzicht:

  • U hebt een tijdsperiode geselecteerd van vóór de aanmaakdatum en -tijd van de SLA-definitie of -controleregel
  • U hebt in het tegelmenu Controleregelgroepen geselecteerd bij de optie Regels tonen voor

U hebt een tijdsperiode geselecteerd van vóór de aanmaakdatum en -tijd van de SLA-definitie of -controleregel

Wanneer u een rapportageperiode selecteert, is het belangrijk op te letten of de SLA-definitie of -controleregel werd gemaakt na de startdatum en -tijd van de rapportageperiode. Zelfs als het gaat om slechts enkele seconden zullen uw resultaten voor de controleregel worden weergegeven met allemaal streepjes (nieuwere SLA-definitie) of met nullen (nieuwere controleregels). Zelfs als u uw SLA-definitie op 1 januari 2016 hebt gemaakt en het is nu 31 december 2016 ontvangt u geen data als u 'Dit jaar' selecteert voor uw rapportageperiode. U ontvangt geen data omdat er tijd is op 1 januari waarvan het systeem geen data heeft, dus geeft het rapport streepjes weer. Als u een geldig rapport wilt, kiest u eerst de optie Aangepast in het menu Voorgedefinieerde periode en dan een datum en uur nadat u de account of SLA-definitie hebt gecreëerd, bijvoorbeeld 2/1/2016 tot en met 31/12/2016.

U hebt 'Controleregelgroepen' geselecteerd bij 'Regels tonen voor' in het tegelmenu

Als u de muisaanwijzer over de tegel beweegt en op het tandwielpictogram in de rechter bovenhoek van de tegel klikt, ziet u veel opties voor de data die in deze tegel worden weergegeven. Als u Controleregelgroepen selecteert in het menu bij Regels tonen voor, zult u geen SLA-data ontvangen. De tegel zal de andere velden zoals Totale tijd, Controles, Bevestigde fouten, Uptime percentage en Downtime voor de controleregelgroepen weergeven, maar u krijgt geen waarden in de SLA-velden omdat SLA-data geen data zijn die we van meerdere controleregels kunnen samenvoegen. U kunt data weergeven van specifieke controleregels of controleregelgroepen door deze in het actiemenu of in de tegelinstellingen te selecteren, maar uw data zullen nog steeds in rijen van individuele controleregels in deze groepen worden weergegeven.

Waarom werken SLA rapportages op deze manier?

Op het moment dat u een nieuw account of een nieuwe SLA-controleregel aanmaakt, begint Uptrends met het verzamelen van gegevens. Wanneer u het overzichtsrapport genereert, levert het systeem gegevens voor de opgegeven periode. Als die tijdspanne perioden zonder gegevens bevat (zelfs als dit maar een paar minuten is op de dag van aanmaak), bevat elk rapport dat het genereert onjuiste gegevens. In plaats van u ongeldige gegevens te geven, toont het rapport u een streepje.