Voor de meeste gebruikers van Uptrends is één SLA-definitie genoeg, maar sommige bedrijven onderhouden of monitoren meerdere SLA's met verschillende minimumpercentages, paginalaadtijden of operator responstijden. Om te leren hoe u extra SLA-definities instelt of de standaard SLA-definitie aanpast gaat u naar het artikel Een SLA-definitie configureren. Als u uw SLA-definities hebt geconfigureerd en wilt leren hoe u meerdere SLA-definities gebruikt in uw Uptrends-account, dan bent u hier op de juiste plaats.

Uptrends berekent de SLA-nummers/naleving voor elke SLA-definitie voor elke controleregel in uw account. U hoeft bepaalde controleregels niet te koppelen aan bepaalde SLA-definities, want u kunt data bekijken van alle controleregels of controleregelgroepen, onafhankelijk van welke SLA-definitie is toegepast. U kunt in het standaard dashboard SLA-overzicht werken en schakelen tussen definities en controleregels of controleregelgroepen, en u kunt aangepaste SLA-overzichtdashboards creëren voor specifieke controleregels of controleregelgroepen en SLA-definities.

Opmerking: Als u in uw SLA-overzicht streepjes en nullen ziet in plaats van data, dan hebben uw tegel-/dashboardinstellingen een conflict in de data veroorzaakt, wat resulteert in ongeldige data. Lees meer.

Schakelen tussen SLA-definities in het dashboard SLA-overzicht

Nadat u aanvullende SLA-definities hebt gecreëerd, kunt u kiezen welke u in uw SLA-overzichtdashboard wilt weergeven. Om te schakelen tussen verschillende SLA-definities doet u het volgende:

1. Selecteer SLA-overzicht in het menu SLA in het hoofdmenu.
  2. Beweeg de muisaanwijzer over de tegel in het SLA-overzicht om het tandwielpictogram in de rechter bovenhoek van de tegel weer te geven.
  3. Klik op het tandwielpictogram  om het menu met tegelinstellingen te openen.
  4. Klik op het menu naast SLA gebaseerd op en selecteer een andere SLA-definitie.
  5. Klik op Instellen.

Uw tegel ververst op basis van de gewijzigde SLA-definitie. Als de SLA-definitie nieuw is, ziet u waarschijnlijk streepjes (-) in plaats van data. Uptrends berekent en bewaart de SLA-data in realtime na het creëren van de definitie. Aangezien de SLA-definitie nieuw is, heeft het systeem nog geen complete dataset gebaseerd op deze nieuwe definitie en de datum-/tijdinstellingen, dus staat er in het rapport een streepje in plaats van percentages die gebaseerd zijn op een onvolledige dataset. Lees meer.

Aangepaste SLA-overzichtdashboards

Als u met meerdere SLA-definities werkt, kunt u in een aangepast dashboard afzonderlijke tegels creëren op basis van verschillende combinaties van SLA-definities en controleregels. Of u creëert verschillende aangepaste dashboards op basis van verschillende combinaties van SLA-definities en controleregels of controleregelgroepen.

Maak een aangepast SLA-overzichtdashboard

Om een aangepast SLA-dashboard te maken moet u eerst een aangepast dashboard maken of een kopie opslaan van het dashboard SLA-overzicht om deze aan te passen.

Creëer een aangepast dashboard SLA-overzicht

1. Klik op SLA-overzicht in het menu SLA in het hoofdmenu.
  2. Beweeg de muisaanwijzer over de tegel en klik op het tandwielpictogram .
  3. Wijzig de SLA-definitie (als u meerdere definities gebruikt).
  4. Klik op het tabblad Groepen en controleregels.
  5. Selecteer de controleregel(s) of de groep(en) die u in het aangepaste dashboard wilt opnemen.
  6. Klik op Instellen.
  7. Klik op het hamburgerpictogram op het actiemenu.
  8. Klik op Opslaan als.
  9. Geef het nieuwe dashboard een beschrijvende naam.
  10.   Klik op Opslaan.

U hebt nu een aangepast dashboard dat toegankelijk is via het menu.

Creëer aanvullende SLA-tegels

In plaats van meerdere dashboards te maken, kunt u ook een multi-view dashboard creëren met tegels die gebaseerd zijn op verschillende combinaties van SLA-definities, controleregels of controleregelgroepen. Maak eerst een kopie van het standaard SLA-dashboard om dat aan te passen (Zie de aanwijzingen hierboven vanaf stap 7). Om tegels toe te voegen doet u het volgende:

1. Open uw aangepaste dashboard in het gedeelte Mijn dashboards van het menu Dashboards.
  2. Klik op het hamburgerpictogram  op het actiemenu.
  3. Klik op de knop Tegel toevoegen.
  4. Selecteer Controleregel lijst bij de tegeltypes.
  5. Klik op Volgende.
  6. Selecteer de controleregels of controleregelgroepen die u voor deze tegel wilt gebruiken.
  7. Klik op Voltooien en de nieuwe tegel is gecreëerd.
  8. Beweeg over de nieuwe tegel en klik op het tandwielpictogram  in de rechter bovenhoek van de tegel.
  9. Klik op het menu naast SLA gebaseerd op om een andere SLA-definitie te selecteren.
  10.   Klik op de vakjes bij de velden die u wilt weergeven.
  11.  Wijzig desgewenst andere instellingen.
  12.  Klik op Instellen.
  13.  Klik op Opslaan op het actiemenu.

Voeg zoveel tegels toe als u nodig hebt.

Klik op Opslaan op het actiemenu.
Voeg zoveel tegels toe als u nodig hebt.