1. Support
 2. Knowledge Base
 3. SLA
 4. Werken met SLA-data en -rapporten

Werken met SLA-data en -rapporten

Uptrends bevat een standaard dashboars SLA overzicht dat toegankelijk is via het menu Dashboards > Synthetics > SLA overzicht. Als u aangepaste dashboards SLA overzicht heeft gemaakt, vindt u deze onder Dashboards > Aangepaste dashboards.

Uw dashboard SLA-overzicht is waar u uw SLA-naleving controleert, PDF’s en Excelbestanden van uw SLA-data downloadt en periodieke SLA-rapporten plant.

Het SLA-overzicht

Standaard toont het SLA-overzicht uw SLA-doelen en werkelijke waarden in kolomparen op basis van de periode die is gekozen in het actiemenu.

 • SLA doel uptime en SLA uptime – Het uptime percentage van uw SLA-doel is uw gedefinieerde uptime-doel. De SLA uptime is het werkelijke uptime percentage, rekening houdend met eventuele uitgesloten dagen of tijden die u in uw SLA-definitie heeft ingesteld.
 • SLA doel totale tijd en SLA totale tijd – De totale tijd van uw SLA-doel is de maximum paginalaadtijd in seconden die binnen de SLA-naleving blijft. De totale SLA-tijd zijn de werkelijke gemiddelde laadtijden voor de periode in seconden.
 • SLA doel operator responstijd en SLA operator responstijd — De doelresponstijd van de SLA-operator is de maximale hoeveelheid toegestane tijd voor een operator om een probleem in Uptrends te bevestigen. Responstijd van de SLA-operator is de werkelijke hoeveelheid tijd die dit duurde.
 • Bevestigde fouten – Het aantal bevestigde fouten voor de periode.
 • Downtime – De som van alle downtime voor de periode weergegeven in seconden.
Opmerking: Als u in uw SLA-overzicht streepjes en nullen ziet in plaats van data, dan hebben uw tegel-/dashboardinstellingen een conflict in de data veroorzaakt, wat resulteert in ongeldige data. Lees meer.

SLA-data herberekenen

We vergeten allemaal weleens onderhoudschema’s en tijdelijke uitsluitingen in te stellen in onze SLA-definities. Hierdoor kunnen uw SLA-rapporten een rommeltje worden, maar u zit niet helemaal vast aan de slechte data.

Dezelfde dag

Als u uw fout meteen opmerkt, kunt u de fouten wissen in uw controleregel logs.

Vorige dagen (maximaal 90)

Het is iets ingewikkelder om fouten te wissen voor SLA-rapporten van gisteren en elke dag ervoor. Uptrends bewaart SLA-data apart van uw reguliere monitoring data. Aan het eind van elke dag worden uw SLA-data geëxtraheerd, dus door fouten te wissen in uw controleregel logs van gisteren zal er niets veranderen in uw SLA-rapporten. Maar dit is geen hopeloze situatie: u kunt een support ticket openen en ons vragen de fouten te wissen (met gedetailleerde aanwijzingen over welke data gewist moeten worden). Houd er rekening mee dat dit een tijdrovend proces is, en dat het even duurt om alle fouten handmatig te wissen.

SLA-overzichtrapporten downloaden of delen

U kunt op meerdere manieren SLA-rapportdata downloaden als een bestand of uw SLA-overzichtsdata delen door e-mails te versturen.

Downloaden

U kunt de inhoud van uw dashboard SLA-overzicht op elk gewenst moment downloaden in PDF- en Excel-formaat.

Vanuit uw standaard of aangepaste dashboard SLA-overzicht:

 1. Stel de datumparameters en controleregels die u wilt downloaden in in het actiemenu.
 2. Klik op het hamburgerpictogram .
 3. Klik in het menu op een van de knoppen PDF export of Excel export.
 4. Wacht tot Uptrends het rapport heeft gegenereerd (dit kan even duren als u veel data heeft). U vindt het bestand in uw downloadsmap.

Een eenmalige e-mail verzenden

U kunt data van uw SLA-dashboards via e-mail verzenden en kiezen tussen data in PDF-, Excel- of HTML-formaat.

 1. Open het SLA-dashboard waarvan u data wilt versturen.
 2. Klik op het hamburgerpictogram en klik op Verzenden als e-mail.
 3. Vul de e-mailadressen van de ontvangers in, kies het type bestand en voeg desgewenst notities toe.
 4. Klik op de knop Rapport versturen.

E-mails periodiek verzenden door rapporten te plannen

U kunt regelmatig geplande rapporten instellen die naar uzelf en andere operators in uw account worden gemaild met Rapportdefinities. Uw rapport wordt verstuurd naar uw lijst met ontvangers vanuit uw dashboard SLA-overzicht (standaard of aangepast):

 1. Klik op het hamburgerpictogram .
 2. Klik op Rapport inplannen om een nieuw gepland rapport te definiëren.
 3. Vul de velden in op de tabbladen Algemeen en Ontvangers.
 4. Klik op Opslaan.
 5. Beheer uw geplande rapportdefinities door te klikken op de knop Geplande rapporten beheren in het menu Dashboards.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.