Het standaard dashboard SLA-overzicht vindt u in het menu SLA, uw aangepaste SLA-overzichtdashboards verschijnen in het menu Dashboards. Uw dashboard SLA-overzicht is waar u uw SLA-naleving controleert, PDF's en Excelbestanden van uw SLA-data downloadt en periodieke SLA-rapporten plant.

Het SLA-overzicht

Standaard toont het SLA-overzicht uw SLA-doelen en werkelijke waarden in kolomparen op basis van de periode die is gekozen in het actiemenu.

• SLA doel uptime en SLA uptime – Het uptime percentage van uw SLA-doel is uw gedefinieerde uptime-doel. De SLA uptime is het werkelijke uptime percentage, rekening houdend met eventuele uitgesloten dagen of tijden die u in uw SLA-definitie hebt geconfigureerd.
  • SLA doel totale tijd en SLA totale tijd – De totale tijd van uw SLA-doel is de maximum paginalaadtijd in seconden die binnen de SLA-naleving blijft. De totale SLA-tijd zijn de werkelijke gemiddelde laadtijden voor de periode in seconden.
  • SLA doel operator responstijd en SLA operator responstijd — De doelresponstijd van de SLA-operator is de maximale hoeveelheid toegestane tijd voor een operator om een probleem in Uptrends te bevestigen. Responstijd van de SLA-operator is de werkelijke hoeveelheid tijd die dit neemt.
  • Bevestigde fouten – Het aantal geverifieerde fouten voor de periode.
  • Downtime – De som van alle downtime voor de periode weergegeven in seconden.
Opmerking: Als u in uw SLA-overzicht streepjes en nullen ziet in plaats van data, dan hebben uw tegel-/dashboardinstellingen een conflict in de data veroorzaakt, wat resulteert in ongeldige data. Lees meer.

SLA-data herberekenen

We vergeten allemaal wel eens onderhoudschema's en tijdelijke uitsluitingen in te stellen in onze SLA-definities. Hierdoor kunnen uw SLA-rapporten een rommeltje worden, maar u zit niet helemaal vast aan de slechte data.

Dezelfde dag

Als u uw fout meteen opmerkt, kunt u de fouten wissen in uw controleregel logs. Fluitje van een cent.

Vorige dagen (maximaal 90)

Het is iets ingewikkelder om fouten te wissen voor SLA-rapporten van gisteren en elke dag ervoor. Uptrends bewaart SLA-data apart van uw reguliere monitoring data. Aan het eind van elke dag worden uw SLA-data geëxtraheerd, dus door fouten te wissen in uw controleregel logs van gisteren zal er niets veranderen in uw SLA-rapporten. Maar dit is geen hopeloze situatie: u kunt een support ticket sturen en ons vragen de fouten te wissen (met gedetailleerde aanwijzingen over welke data gewist moeten worden). Houd er rekening mee dat dit een tijdrovend proces is, en dat het even duurt om alle fouten handmatig te wissen.

SLA-overzichtrapporten downloaden, e-mailen en plannen

U kunt uw overzichtdata op verschillende manieren opslaan.

Downloaden

U kunt de inhoud van uw dashboard SLA-overzicht op elk gewenst moment downloaden in PDF- en Excel-formaat.

Vanuit uw standaard of aangepaste dashboard SLA-overzicht doet u het volgende:

1. Stel de datumparameters en controleregels die u wilt downloaden in in het actiemenu.
  2. Klik op het hamburgerpictogram .
  3. Klik op een van de knoppen PDF export of Excel export.
  4. Wacht tot Uptrends het rapport heeft gegenereerd (dit kan even duren als u veel data hebt). U vindt het bestand in uw downloadsmap.

Versturen als e-mail

U kunt alleen vanuit uw aangepaste dashboards data via e-mail versturen. U kunt de data sturen in PDF-, Excel- of HTML-formaat. Klik op het hamburgerpictogram , klik op Verzenden als e-mail en volg de aanwijzingen.

Rapporten plannen

Met Rapportdefinities kunt u instellen dat u regelmatig geplande rapporten naar uzelf en andere operators e-mailt. Uw rapport wordt verstuurd naar uw lijst ontvangers vanuit uw dashboard SLA-overzicht (standaard of aangepast):
  1. Klik op het hamburgerpictogram .
  2. Klik op de knop Rapport inplannen om het venster Nieuw gepland rapport te openen.
  3. Vul de velden op de tabbladen Algemeen en Ontvangers in.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Beheer de instellingen van uw geplande rapporten door te klikken op de knop Geplande rapporten beheren in het menu Dashboards.
Klik op Opslaan.
Beheer de instellingen van uw geplande rapporten door te klikken op de knop Geplande rapporten beheren in het menu Dashboards.