1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controleregelinstellingen
  5. De effecten van Stagingmodus op rapporten en SLA-data

De effecten van Stagingmodus op rapporten en SLA-data

Stagingmodus, waar we het in het artikel Controleregelmodus over hadden, is een geweldige manier om uw controleregels tet esten zonder dat ze uw uptime- en SLA-data beïnvloeden. Bovendien verstuurt Stagingmodus geen alerts. De controleregels doen metingen en werken als elke andere controleregel in productionmodus, maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze uw rapportage verknoeien. Laten we eens kijken hoe controleregels in stagingmodus worden weergegeven in uw rapportage.

Hoe beïnvloedt stagingmodus mijn dashboards Beschikbaarheid en Fouten?

Als u een optie selecteert in het dashboardmenu Beschikbaarheid en Fouten, ziet u data voor uw controleregels in stagingmodus, maar:

  • Data die zijn verzameld voor controleregels in stagingmodus dragen niet bij aan rapportages voor downtime, controletelling, foutentellingen; en,
  • Net als bij een uitgeschakelde controleregel is de gerapporteerde uptime altijd 100% voor de tijd dat u de controleregel in stagingmodus hebt staan.

Hoe beïnvloedt stagingmodus mijn Performance dashboards?

Als u een optie selecteert in het dashboardmenu Performance, ziet u dat Uptrends de metingen opneemt voor de:

  • Resolve,
  • Connectie,
  • Download, en
  • Totale tijd.

Hoe beïnvloedt stagingmodus mijn Controleregel log?

De controleresultaten van uw controleregels in stagingmodus worden wel weergegeven in uw Controleregel log. Uptrends markeert controles die zijn uitgevoerd door een controleregel in stagingmodus met een pictogram van een kegelvormige fles.

Hoe beïnvloedt stagingmodus mijn SLA-rapporten?

In uw SLA-rapporten rapporteert Uptrends een controleregel in stagingmodus op dezelfde manier als een uitgeschakelde controleregel met 100% uptime en nul bevestigde fouten en downtime. De SLA-rapporten bevatten geen fouten of downtime die door een controleregel in stagingmodus worden gegenereerd.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.