1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations
  5. Controlestation informatie

Controlestation informatie

Uptrends biedt een omvangrijk netwerk van meer dan 233 mondiale controlestations, die geconfigureerd kunnen worden voor het monitoren van uw websites, servers en webservices zodat u kunt vaststellen waar een probleem vandaan komt.

Wat is een controlestation?

Een controlestation is een geografische locatie van waaruit u de uptime en performance van uw diensten op gezette tijden kunt laten controleren. Op die geografische locatie voeren één of meer servers in één of meer datacenters controles uit. Controlestations gebruiken DNS-servers van lokale ISP’s indien deze beschikbaar zijn om realistische metingen te verzekeren.

Waarom is het nuttig om zo veel mogelijk controlestations te selecteren?

Met zo veel locaties kunt u uw klantenbestand op de meest realistische en effectieve manier representeren, maar ons zeer uitgebreide netwerk van controlestations maakt Uptrends ook een uitstekende tool voor:

  • Het testen van CDN-netwerken met veel eindpunten.
  • Het testen van het mondiale DNS-netwerk. Veel van Uptrends' controlestations gebruiken een lokale DNS, zodat u kunt testen of uw DNS-wijzigingen op de juiste manier over de hele wereld worden doorgegeven.
  • Het testen of vertraging die optreedt door afstand of backbone providers binnen aanvaardbare parameters blijft.

De juiste set controlestations kiezen

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het selecteren van meerdere controlestations, daarom moedigen we gebruikers aan om zoveel mogelijk controlestations te selecteren.

We dwingen het selecteren van ten minste drie controlestations af. Wanneer, om welke reden dan ook, één van deze controlestations offline is (bijvoorbeeld voor onderhoud), bent u ervan verzekerd dat ten minste twee controlestations controles kunnen uitvoeren en dat fouten kunnen worden geverifieerd door een ander controlestation.

In het tabblad Controlestations van een controleregel kunt u individuele controlestations activeren, maar ook complete landen en continenten. Wanneer u een land of continent selecteert, profiteert u er meteen van wanneer we aan die regio nieuwe controlestations toevoegen. Zodra ons netwerk groeit, groeit uw dekking ook automatisch! Zelfs wanneer u individuele controlestations wilt overslaan, kunt u nog steeds profiteren van deze automatische groeifunctie: in plaats van individuele controlestations in een bepaald land te selecteren en er eentje uit te sluiten, kunt u de functie Controlestations uitsluiten gebruiken om precieze controle te behouden over uw sets van controlestations.

Opmerking: De opties die u heeft verschillen per accounttype. Gebruikers van de Starter, Premium of Professional versie kunnen alleen vaste sets van controlestations selecteren. Gebruikers van de Business of Enterprise versie kunnen elk beschikbaar individueel controlestation selecteren.

Waar u de IP-adressen van onze controlestations kunt vinden

Bekijk een volledige lijst van onze mondiale controlestations, inclusief IP-adressen (zowel IPv4 als IPv6). Deze lijst is altijd up-to-date. Als u onze IP adressen wilt downloaden in JSON- of XML-formaat, dan kan deze handleiding helpen.

We bieden ook eenvoudige lijsten met IPv4-adressen en IPv6-adressen om te downloaden.

Problemen met controlestations?

Ondervindt u problemen met een bepaald controlestation? Neem dan contact met ons op!

Opmerking: Sommige IP-tools om de geografische locatie te vinden geven de fysieke locatie van onze datacenters onjuist aan. Lees meer.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.