Alles is cool als u deel uitmaakt van een team, en in deze les zult u ontdekken hoe u nieuwe operators en operatorgroepen creëert zodat iedereen dezelfde informatie heeft over de status van uw controleregels.

Wat is een operator?

Een operator is een gebruiker binnen een Uptrends-account. Er zijn twee klassen operators: administrator en operator.

Elke operator ontvangt zijn eigen inloggegevens en kan eenvoudig worden toegevoegd aan operatorgroepen, dienstroosters en alertdefinities.

Hoe voeg ik een operator toe?

1. Om een operator toe te voegen klikt u op de knop + Operator toevoegen in het menu Account op het hoofdmenu.
  2. Nu kunt u de gegevens van de operator toevoegen: e-mailadres, wachtwoord, volledige naam, alternatief e-mailadres, mobiel nummer (begin met een + teken en uw landnummer, gevolgd door het nummer zonder streepjes of spaties) en dienststatus. Het is ook mogelijk de dienstperiodes van de operator in te stellen op het tabblad Dienstperiodes
  3. 3. Wanneer u klaar bent met het configureren van uw operator klikt u op de knop Opslaan

Wat is een operator groep?

Een operatorgroep bevat een reeks individuele operators met dezelfde toegang tot controleregel- en alertdefinities. U kunt een operatorgroep zien als een manier om snel dezelfde instellingen aan meerdere operators toe te kennen.

Hoe voeg ik een operatorgroep toe?

1. Om een operatorgroep toe te voegen klikt u op + Operatorgroep toevoegen in het menu the Account op het hoofdmenu.
  2. Nu kunt u uw operatorgroep een naam geven en individuele operators aan de groep toewijzen.
  3. 3. Nadat u de operators die u in de groep wilde opnemen hebt toegevoegd, klikt u op de knop Opslaan button.

Alweer een les afgerond, nog één te gaan! (Althans, in deze cursus.)