1. Support
  2. Academy
  3. Cursus
  4. Operators

Les: Operators en Operatorgroepen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Alles is cool als u deel uitmaakt van een team – en in deze les zult u ontdekken hoe u nieuwe operators en operatorgroepen creëert zodat iedereen dezelfde informatie heeft over de status van uw controleregels.

Wat is een operator?

Een operator is een gebruiker binnen een Uptrends-account. Er zijn twee klassen operators: administrator en operator.

Elke operator ontvangt zijn eigen inloggegevens en kan eenvoudig worden toegevoegd aan operatorgroepen, dienstperiodes en alertdefinities.

Hoe voeg ik een operator toe?

Om een operator toe te voegen doet u het volgende:

1. Ga naar Accountinstellingen.

2. Klik op de + knop naast Operators.

3. Nu kunt u de gegevens van de operator toevoegen: e-mailadres, wachtwoord, volledige naam, alternatief e-mailadres, mobiel nummer (begin met een + teken en uw landnummer, gevolgd door het nummer zonder streepjes of spaties) en dienststatus. Het is ook mogelijk de geen-dienstperiodes van de operator in te stellen op het tabblad Geen-dienstperiodes, zie het KB-artikel Werken met dienstperiodes voor meer informatie.

Meer informatie over alle opties in de instellingen is te vinden in de artikelen in Operators en operatorgroepen.

4. Als u klaar bent met het configureren van uw operator klikt u op de knop Opslaan.

Wat is een operatorgroep?

Een operatorgroep bevat een reeks individuele operators met dezelfde toegang tot controleregel- en alertdefinities. U kunt een operatorgroep zien als een manier om snel dezelfde instellingen aan meerdere operators toe te kennen.

Hoe voeg ik een operatorgroep toe?

1. Ga naar Accountinstellingen.
  2. Klik op de + knop naast Operatorgroepen.
  3. Nu kunt u uw operatorgroep een naam geven en individuele operators aan de groep toewijzen.
  4. Nadat u de operators die u in de groep wilde opnemen hebt toegevoegd, klikt u op de knop Opslaan.

Alweer een les afgerond, nog één te gaan! (Althans, in deze cursus.)