1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. API Monitoring
  5. Webservices monitoren

Webservices monitoren

U kent misschien al Uptrends' controleregeltypes voor het monitoren van websites en servers, maar Uptrends ondersteunt ook het monitoren van de uptime van webservices. Lees verder als u meer wilt weten…

Welke webservices worden ondersteund?

Uptrends ondersteunt REST en SOAP, evenals elke webservice die bereikbaar is via HTTP, HTTPS.

Hoe werken deze webservices met Uptrends?

• We monitoren dat de webservicerespons HTTP 200 OK is en meten resolvetijd/verbindingstijd, downloadtijd en totale tijd, net als bij HTTP(S)-controleregels.
  • Webservicemonitoring ondersteunt ook Basic Authentication, content checks enzovoort.
  • De meeste webservicecontroleregels gebruiken HTTP POST-instellingen om POST-data naar de server te posten als onderdeel van het aanroepen van de webservice.
  • Doorgaans is bij SOAP-services een XML-document (SOAP-envelop) nodig als POST-data in de request body, evenals een specifieke HTTP-header die SOAP Action wordt genoemd.
  • Bij sommige webservices is vereist dat HTTP-headers voor content type worden ingesteld.

Bijvoorbeeld:

• `Content-Type: application/json` als de POST-data JSON-data zijn.
  • `Content-Type: text/xml` of application/xml als de POST-data XML zijn (dit is standaard bij webservicecontroleregels, anders dan bij gewone HTTP(S)-controleregels).