Begin nu met monitoren en ontvang 20% korting op uw eerste factuur. Beschikbaar voor alle Uptrends-abonnementen.

Uw klanten vertrouwen op de beschikbaarheid van uw FTP (File Transfer Protocol) en SFTP (Secure File Transfer Protocol) om bestanden van uw server te downloaden naar hun computer. De controleregeltypes FTP en SFTP controleren de beschikbaarheid van uw servers en rapporteren eventuele downtime. De beschikbare opties hangen af van welk controleregeltype u kiest: FTP of SFTP.

Welke acties kan ik uitvoeren met een FTP-controleregel?

De FTP-controleregel controleert:

 • Paginabeschikbaarheid en snelheid 
  Door de selectievakjes Laadlimiet  te selecteren op het tabblad Foutcondities kunt u verifiëren dat uw FTP-server snel reageert op requests van gebruikers.

 • Basisserververificatie 
  Verifieer dat uw authenticatieproces correct werkt door een Gebruikersnaam en Wachtwoord in te vullen op het tabblad Extra.

Welke acties kan ik uitvoeren met een SFTP-controleregel?

De SFTP-controleregel gebruikt een versleutelde verbinding bij het uitvoeren van de bestandsoverdracht. De SFTP-controleregel biedt een uitgebreidere reeks testopties dan de FTP-controleregel. De SFTP-controleregel kan verschillende acties uitvoeren. Op het tabblad Extra kunt u kiezen uit:

 • Verbinden met SFTP server met een gebruikersnaam en wachtwoord 
  De controleregel verbindt met de SFTP server met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u specificeert. De controleregel zal een fout rapporteren wanneer de server niet beschikbaar is of als er een fout optreedt tijdens het inloggen.
 • Verbinden en controleren dat een bestand bestaat op de SFTP server
  In deze modus verbindt de controleregel eerst met de SFTP server, vervolgens controleert de controleregel of een specifiek bestand bestaat op  SFTP server.
 • Verbinden en controleren dat een bestand niet bestaat op de SFTP server 
  Soms wilt u misschien monitoren of een specifiek bestand niet bestaat op de SFTP server. U kunt deze actie selecteren bij de SFTP-controleregeleigenschappen.
 • Verbinden en bestand downloaden 
  In deze modus verbindt de controleregel eerst met de SFTP server, verifieert of een specifiek bestand bestaat op de server en downloadt dan het bestand. De maximale bestandsgrootte voor downloaden is 1 MB.