1. Support
  2. Knowledge Base
  3. HTTP en HTTPS
  4. Andere websites dan de productieserver monitoren

Andere websites dan de productieserver monitoren

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Als u een controleregel nodig hebt voor het monitoren van een website die een domein deelt maar niet uw productieserver is, zoals een back-up- of niet-productiesite, kunt u dat doen met de juiste controleregelconfiguratie waarbij u host headers gebruikt..

Welke controleregeltypes kunt u hiervoor gebruiken?

U kunt dit type monitoring configureren met HTTP-, HTTPS- en webservicecontroleregels. Helaas werkt dit niet met de Full page check, Echte browser check en Transactie monitoring.

Wat u nodig hebt

Om controleregels te configureren met host headers hebt u nodig:

• De URL van de webserver waarnaar hij luistert, en
  • Het IP-adres van de server waartoe Uptrends rechtstreeks toegang moet hebben.

De controleregel configureren

Om een controleregel te configureren doet u het volgende:

1. Open een bestaande of nieuwe controleregel.

2. Voer het IP-adres en de domeinnaam omgekeerd in in het veld URL op het tabblad Algemeen.

3. Ga naar het tabblad Extra.

4. Voer “Host:” in, gevolgd door de domeinnaam (zie hieronder)

5. Voeg een Pagina inhoud match toe (tabblad Foutcondities) die inhoud bevat die uniek is voor de back-upsite en niet op de live site voorkomt om ervoor te zorgen dat u de juiste site bezoekt (optioneel).

6. Voltooi uw configuratie en klik op Opslaan.