1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Uptime monitoring
  5. HTTP en HTTPS
  6. Andere websites dan de productieserver monitoren

Andere websites dan de productieserver monitoren

Als u een controleregel nodig hebt voor het monitoren van een website die een domein deelt maar niet uw productieserver is, zoals een back-up- of niet-productiesite, kunt u dat doen met de juiste controleregelconfiguratie waarbij u host headers gebruikt..

Welke controleregeltypes kunt u hiervoor gebruiken?

U kunt dit type monitoring configureren met HTTP-, HTTPS- en webservicecontroleregels. Helaas werkt dit niet met de Full page check en Transactie monitoring.

Wat u nodig hebt

Om controleregels te configureren met host headers hebt u nodig:

• De URL van de webserver waarnaar hij luistert, en
  • Het IP-adres van de server waartoe Uptrends rechtstreeks toegang moet hebben.

De controleregel configureren

Om een controleregel te configureren doet u het volgende:

1. Open een bestaande of nieuwe controleregel.

2. Voer het IP-adres in in het veld URL op het tabblad Algemeen.

3. Ga naar het tabblad Extra.

4. Voer “Host:” in, gevolgd door de domeinnaam (zie hieronder)

5. Voeg een Pagina inhoud match toe (tabblad Foutcondities) die inhoud bevat die uniek is voor de back-upsite en niet op de live site voorkomt om ervoor te zorgen dat u de juiste site bezoekt (optioneel).

6. Voltooi uw configuratie en klik op Opslaan.