Het controleregeltype HTTPS controleert de beschikbaarheid van een webpagina die is beveiligd met een SSL Certificaat. Deze controleregel bevat alle controles en opties van een HTTP-controleregel, waaronder:

• Paginalaadtijden
  • Minimale paginagrootte
  • Inhoud matching
  • HTTPS statuscode
  • User agent specificatie
  • Gebruikersauthenticatie
  • Aangepaste HTTPS requests en posts
Bovendien wordt gecontroleerd op SSL-certificaatfouten.
Opmerking: Hebt u hulp nodig bij het maken van een HTTPS-controleregel? De Uptrends Academy zal u op weg helpen.
SSL-certificaatfouten checken

SSL-certificaatfouten checken

Waarschuwingen over ongeldige en verlopen SSL-certificaat schrikken gebruikers af. Door op het tabblad Extra het selectievakje Check SSL-certificaatfouten geselecteerd te laten (de standaardinstelling), kunt u alerts genereren als uw certificaat ooit een fout terugstuurt. Hoewel deze check niet alle functies bevat van de controleregel SSL Certificaat, kan deze eenvoudige check de reputatie van uw website redden en verlies aan inkomsten voorkomen.

Opmerking: Het controleregeltype HTTPS downloadt alleen de HTML-inhoud van een pagina. Deze controleregel downloadt geen afbeeldingen, scripts of interactieve elementen van de pagina. Als u de volledige inhoud van een webpagina moet controleren, raden we aan het controleregeltype full page check te gebruiken.