Post is belangrijk voor u en voor uw onderneming, en dat geldt ook voor de gezondheid en beschikbaarheid van uw e-mailservers. Ook als uw e-mailserver maar heel even down is, kan dit kosten met zich mee brengen in productiviteit, reputatie en omzet. Met Uptrends kunt u SMTP- en POP3-mailservers monitoren om er zeker van te zijn dat uw team onmiddellijk op de hoogte is als er problemen zijn met uw mailservers.

Beschikbaarheid monitoren

Naast servercrashes kunnen DNS- of andere configuratieproblemen er de oorzaak van zijn dat uw mailservers niet naar behoren functioneren. Met controleregels voor mailservers zult u het onmiddellijk weten wanneer er een probleem optreedt.

Performance monitoren

De performance kan door veel factoren worden beïnvloed, waaronder netwerkverkeer en falende hardware. Door alerts voor responstijden te configureren weet u precies wanneer uw mailservers in de problemen dreigen te komen.