1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Databasecontroleregels
  4. Overzicht controleregel database server

Overzicht controleregel database server

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Tenzij u een statische brochurewebsite hebt, is uw website of webservice afhankelijk van een database om content op te halen, gebruikers te beheren of orders te verwerken. Weten wat de responstijden van uw database zijn kan een catastrofe helpen voorkomen. Met Uptrends' controleregels voor database servers kunt u altijd op de hoogte zijn van problemen met uw database.

Uptrends gebruikt zijn 227 controlestations om uw database server extern te monitoren.

Opmerking: Indien uw database niet toegankelijk is via internet kunt u dit type controleregel niet gebruiken. Echter, u kunt servers achter uw firewall monitoren met Uptrends Infra.

Hoe werkt het?

Met Uptrends' database monitoring kunt u Microsoft SQL Server of MySQL monitoren. De controlestations van Uptrends zullena proberen een verbinding te maken met het IP-adres en de database die u specificeert op het tabblad Extra , en als u inloggegevens invult zal het controlestation proberen in te loggen. Behalve bij het overschrijden van de responstijden die u specificeert in het tabblad Foutcondities , zal Uptrends een alert triggeren bij mislukte of verbroken verbindingen.

Opmerking: Wilt u meer weten over beveiliging en het delen van uw inloggegevens voor uw database? Lees dan meer over hoe Uptrends uw inloggegevens beveiligt: Encryptie en de beveiliging van uw website.