1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations
  5. Persoonlijke locaties
  6. Een Docker controlestation installeren

Een Docker controlestation installeren

In dit knowledgebase-artikel leggen we uit hoe u een Windows 2022 (of 2019) server instelt als hostbesturingssysteem en hoe u een containerized Docker persoonlijk controlestation instelt en start. Uptrends zal u voorzien van de benodigde bestanden. U vindt meer informatie over hoe u een persoonlijk controlestation kunt krijgen in ons artikel Docker persoonlijk controlestation.

Controleer voordat u met de installatie begint de vereisten om ervoor te zorgen dat alles correct is voorbereid.

Installatiescript

Uptrends biedt een installatiescript dat u kunt downloaden van de Uptrends-app en dat de belangrijkste stappen van de installatie uitvoert, waaronder het installeren en configureren van Docker en Docker Compose, het ophalen van de Uptrends container images, het instellen van een opstart- en updatetaak en het starten van het containerized controlestation. Deze stappen zijn gebundeld in een script dat is opgenomen in het .zip-bestand dat u kunt downloaden voor elk van uw persoonlijke locaties in de Uptrends-app.

Waarschuwing: Als u Docker Compose al heeft geïnstalleerd, raadt Uptrends aan om versie 2.18 of 2.19 te gebruiken. De recentere versies hebben een kritiek probleem met betrekking tot netwerkafhandeling.

Bekijk de installatiestappen voor hoe u het installatiescript gebruikt.

Installatiestappen

Een controlestation installeren aan de hand van het script:

1. Ga in de Uptrends-app naar Persoonlijke locaties.

2. (Optioneel, indien nog niet bestaand.) Voeg een persoonlijke locatie toe. De persoonlijke locatie wordt toegevoegd, standaard inclusief twee controlestations.

3. Klik op de naam van de persoonlijke locatie.

4. Kies het serverbesturingssysteem en klik op de knop Zip-bestand voor installatie downloaden.

Belangrijk: Gebruik de download alleen voor dit controlestation en download bestanden voor andere controlestations afzonderlijk. Het gedownloade bestand is aangepast voor het controlestation waarvoor het is gedownload. Het heeft de naam UptrendsCheckpoints<name>.zip, waarbij <name> de naam van uw controlestation is.
  1. Pak het gedownloade bestand uit op de plaats waar u het persoonlijke controlestation wilt installeren.
  2. Als u wilt voorkomen dat screenshots naar de cloud worden geüpload, moet u een wijziging in het docker compose-bestand aanbrengen na het downloaden en uitpakken van de bestanden.
  3. Open een PowerShell console in admin modus en voer het script ./install-checkpoint.ps1 uit in de Uptrends (unzip) directory. Hierdoor wordt de server één keer opnieuw opgestart.

De controlestations zijn nu beschikbaar voor gebruik. Ze verschijnen op het tabblad Controlestations van een controleregel en kunnen worden geselecteerd. De controlestations worden ook weergegeven in het dialoogvenster Test starten bij het uitvoeren van een snelle test rechtstreeks vanuit de controleregel met de knop Test starten.

Merk op dat het script een taak configureert die controleert op updates van de Uptrends-containers. Deze taak wordt één keer per uur uitgevoerd.

Uw persoonlijke controlestation monitoren

Er zullen wijzigingen worden aangebracht in uw Uptrends-account om u te helpen bij het monitoren van uw persoonlijke controlestation. De servers, firewall en internetverbinding van het persoonlijke controlestation zijn allemaal van u; daarom is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het persoonlijke controlestation en de ondersteunende systemen beschikbaar blijven. Om u te helpen zullen er wijzigingen in uw Uptrends-account worden doorgevoerd.

Tijdens het instellen van uw persoonlijke controlestation zult u de extra controleregels in uw Uptrends-account zien. Verwijder of wijzig deze toevoegingen aan uw account niet.

In ons knowledgebase-artikel Persoonlijke locaties gebruiken leest u hoe u monitoring instelt en onderhoudt op uw persoonlijke controlestations.